Editura Evenimentul si Capital

REPLICA lui Băsescu la ATACUL lui Turcescu: Mi-am asumat poziții independente de PMP

Autor: | | 22 Comentarii | 9404 Vizualizari

Liderul PMP, Traian Băsescu, a reacționat la critica pe care i-a adus-o deputatul Robert Turcescu cu privire la amendamentele depuse la Legea grațierii. Fostul șef al statului a spus că și-a asumat poziții independente față de partid și că

„Eu sunt un președinte de partid care a anunțat că să vină noua generație în fruntea partidului, am anunțat că suntem într-o perioadă de tranziție și vă repet principial, experiența pe care am adunat-o, ce știu că trebuie făcut, nu mai potrivește cu demagogia partidelor. De aceea mi-am asumat poziții independente de partid, partidul nu are decât să facă ce vrea și crede că îi aduce voturi. Eu fac, ca fost președinte al României, ca om care a câștigat două mandate la Primăria Generală, ca fost ministru Transporturilor în cinci guverne, am acumulat experiențe de viață cât nu pot acumula alții în cei 12 ani cât am fost pe mare, vreau să dau experiența mea, să o dau către politicieni. Vor să facă ceva cu ea, bine. Eu nu pot rămâne cu conștiința încărcată, m-am pitit undeva, la sfârșit de carieră, să-mi fie cald. (...)Părerea mea este, dacă puteți lua ceva și din înțelepciunea mea, că o țară nu suportă două cicluri de câte 10 ani de luptă împotriva corupției”, a afirmat Traian Băsescu, într-o intervenție telefonică la România TV.

El a precizat că nu și-a permis să iasă „din liniile date de proiectul guvernului”, subliniind că susţine „o graţiere largă”, punând accent pe recuperarea pagubelor şi pe mame.

„Eu nu mi-am permis să ies din liniile date de proiectul guvernului, care a fost trimis la Parlament, pentru că amendamentele se pun pe proiectul Guvernului. În ceea ce priveşte legea graţierii, vreau să ştiţi că eu am fost foarte consecvent cu ce susţin de doi ani, adică o graţiere largă, o graţiere care să valorifice oamenii ce pot fi valorificaţi, pentru că nu am în vedere graţierea recidiviştilor. Dar unul care a luat o dată o mită să-l laşi vreo 5-6 ani prin puşcării, când el este un om pregătit, domnule, mai dă-i o şansă, a greşit, să plătească ce-a luat, dar dă-i o şansă, graţiază-l pentru reintegrare. Pentru că am văzut demagogia, văd că şi Dragnea e supărat şi Călin Popescu Tăriceanu e supărat pe cum funcţionează lucrurile, dar nimeni nu-şi asumă o graţiere largă. Eu cred că, odată cu alegerile prezidenţiale din 2014, în România s-a încheiat tranziţia. Avem toate instituţiile. Nu văd de ce un Guvern nu-şi asumă un proiect de graţiere larg, în care să spună: este momentul zero, a fost perioada de tranziţie, unii au crezut că se poate şi aşa, au văzut că nu se poate şi aşa. Pe de altă parte, vă semnalez un lucru: îi văd pe toţi demagogii care spun: nu graţiem fapte de corupţie. Bă, fraţilor, în administraţia românească, prostia produce daune mai mari decât corupţia, prostia şi incompetenţa”, a explicat fostul președinte al României.

Traian Băsescu a susţinut că, din totalul persoanelor încarcerate, cele care au comis fapte de corupţie reprezintă 1,2% şi că pedepsele privative de libertate pentru mame au ca efect trimiterea copiilor în centre de plasament.

„Din cei 28.000 de oameni care se află în puşcărie, doar 1,2 % sunt pentru fapte de corupţie. N-au dat în cap, n-au violat, nu sunt pedofili, sunt oameni recuperabili dacă nu sunt recidivişti. (...) Eu am pus accent deosebit pe recuperarea pagubelor - scoate-l din puşcărie şi lasă-l să fie util societăţii, pe mamele cu copii. Unii or să spună 'ce treabă avem dacă mama a luat mită', nu spun poate că a luat pentru că a avut nevoie, a aluat pentru că a greşit. Pentru mine, de la momentul în care femeia aia, în luna a VIII-a, a fost încarcerată prin hotărâre judecătorească, a fost un moment de revoltă. Vreau să vă spun că atâta timp cât suntem iresponsabili şi trimitem mamele în puşcărie, efectul este că trimitem şi copii în centrele de plasament. Asta facem. Iar aici am pus un accent deosebit pe abordarea mea", a spus senatorul PMP.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate