Editura Evenimentul si Capital

FENOMENAL. Cum îi ajută delfinii pe oameni să pescuiască. Nu se aruncă plasele decât la semnalul acestor mamifere inteligente | Galerie Foto şi Video

Cum îi ajută delfinii pe oameni să pescuiască
Autor: | | 0 Comentarii | 1272 Vizualizari


Vezi galeria foto:

În oraşul de coastă Laguna din Brazilia s-a format o relaţie simbiotică între un grup de delfini şi localnici, în mare parte pescari. Aceşti delfini îi ajută pe oameni să prindă peşte.

De-a lungul timpului, în oraşul de coastă Laguna din Brazilia s-a format o strânsă legătura între un grup de delfini şi localnici, în mare parte pescari. Delfinii îi ajută pe oameni să prindă peşte, iar pescarii îi preţuiesc atât de mult, încât nu aruncă plasele în apă decât atunci când delfinii dau semnalul că e momentul prielnic.

Timp de o lună, în fiecare an, peştii din specia mugilidelor migrează spre ţărm, iar delfinii îi direcţionează exact acolo unde sunt pescarii. Delfinii le semnalează oamenilor printr-o scufundare spectaculoasă că e timpul să îşi arunce plasele de pescuit, iar aceştia se conformează imediat.

Cu ajutorul delfinilor, aceşti pescari se bucură de un succes nesperat la pescuit. La doar câţiva kilometri distanţă, de-a lungul coastei, are loc aceeaşi migraţie de peşti, dar pentru că acolo delfinii nu sunt prezenţi, pescarii nu obţin capturi prea mari. Aici însă, această interacţiune dintre oameni şi delfini a contribuit la dezvoltarea unei afaceri locale prospere.

Şi dacă pescarii în mod clar au un beneficiu de pe urma acestui ajutor, nici delfinii nu fac totul pe gratis având şi ei un avantaj. Atunci când pescarii aruncă plasele de pescuit împing şi peştii mult mai aproape de delfini. Astfel ei îşi câştigă hrana cu mai multă uşurinţă. 


Maniacul care a creat ISIS. Brutalitatea lui medievală a fost prea mult chiar şi pentru Al Qaida | Galerie Foto şi Video

Maniacul care a creat ISISAbu Musab al-ZarqawiDifuzare ISIS: decapitarea ostaticului american Nicholas Berg

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate