Editura Evenimentul si Capital

"Regina şpăgilor din justiţie", judecătoarea Vronica Cîrstoiu, 5 ani de închisoare cu executare!

Veronica Cîrstoiu
Autor: | | 5 Comentarii | 1475 Vizualizari

Fosta judecătoare a Curţii de Apel Bucureşti Veronica Cîrstoiu a fost condamnată la cinci ani de închisoare pentru luare de mită, trafic de influenţă, înşelăciune şi alte infracţiuni, iar fiul său, Florin Cergan, a primit doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă, decizia nefiind definitivă.

Curtea de Apel Constanţa a stabilit, joi seară, sentinţele în cazul fostei judecătoare de la Curtea de Apel Bucureşti şi a altor trei persoane judecate în acelaşi dosar.

  • Astfel, Veronica Cîrstoiu a fost condamnată la cinci ani de închisoare pentru luare de mită, cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă, trei ani de închisoare pentru înşelăciune, câte un an de închisoare pentru două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi la doi ani de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Instanţa a contopit cele şase pedepse şi a aplicat Veronicăi Cîrstoiu pedeapsa cea mai grea de cinci ani de închisoare şi doi ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor.

Curtea de Apel Constanţa deduce din pedeapsă durata arestului preventiv de la 10 august 2013 la 2 septembrie 2014.

Florin Cergan, fiul fostei judecătoare, a primit o condamnare de doi ani de închisoare pentru complicitate la trafic de influenţă, urmând ca din pedepasă să fie dedus arestul preventiv de la data de 10 august 2013 la 26 iunie 2014. Atât Veronica Cîrstoiu, cât şi Florin Cergan rămân în continuare sub control judiciar.

Avocatul, condamnat

 

Avocatul Lucian Băgia a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi la un an de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Instanţa a contopit cele două pedepse şi i-a aplicat lui Lucian Băgia pedeapsa cea mai grea de doi ani de închisoare.

  • De asemenea, Curtea de Apel Constanţa a suspendat, sub supraveghere, executarea acestei pedepsei, stabilind un termen de încercare de cinci ani.

Marilena Cucianu, celălalt inculpat din acest dosar, a primit trei ani de închisoare pentru complicitate la înşelăciune, un an de închisoare pentru două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi doi ani de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Instanţa a contopit cele patru pedepse şi i-a aplicat Marilenei Cucianu pedepasa cea mai grea, de trei ani de închisoare. De asemenea, Curtea de Apel Constanţa a suspendat, sub supraveghere, executarea acestei pedepse, stabilind un termen de încercare de cinci ani.

Instanţa a mai hotărât să le oblige pe Veronica Cîrstoiu şi Marilena Cucianu la plata în solidar a sumei de 156.351 lei despăgubiri civile către Curtea de Apel Bucureşti.

  • Totodată, Veronica Cîrstoiu a fost obligată la plata sumei de 120.000 de euro obiectul luării de mită sau echivalentul în lei la data plăţii, instanţa luând act de faptul că suma de 50.000 de euro, obiect al infracţiunii de trafic de influenţă, comisă de Veronica Cîrstoiu şi Florin Cergan, a fost restituită DNA.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate