Editura Evenimentul si Capital

Propaganda în ȘCOLI în favoarea imigranților

Milos Zeman, un președinte care are curajul să se plaseze împotriva curentului european
Autor: | | 25 Comentarii | 4539 Vizualizari

Regimul de la Praga a blocat o campanie a Înaltului Comisariat ONU pentru refugiați, desfășurată în școlile cehe, având ca scop educarea copiilor pentru a deveni mai prietenoși cu imigranții. Președintele Miloš Zeman a calificat programul drept „periculos”, „stupid” și „idiot”.

Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați a început să desfășoare în unele state membre ale Uniunii Europene programe de propagandă și educație a cetățenilor acestora, pentru a-i aduce la sentimente mai bune față de cei 1,1 milioane de refugiați câți au pătruns în Europa în 2015.

Un astfel de program a fost propus și în Cehia, pentru copiii din ciclul gimnazial.


Campania este compusă din două filmulețe educative. În primul, intitulat „Hello Suedia” este vorba despre un băiat afgan și o fată kurdă care încearcă să ajungă în țara scandinavă.

Al doilea, mai dramatic, are ca subiect zece milioane de cehi care trebuie să-și părăsească țara și să fugă în Asia după o catastrofă nucleară. Bineînțeles, refugiații cehi sunt primiți cu brațele deschise și reușeșsc să se integreze cu succes în noua cultură.

Materialele de propagandă ale Comisariatului ONU au fost oprite de la difuzarea în școli de către ministrul Educației, Kateřina Valachová. Într-o declarație citată de site-ul ceh Britské Listy, aceasta a afirmat:

„Copiii nu trebuie speriați (...) Nu voi permite în nici un caz îndoctrinarea în acest fel a copiilor.”

Președintele ceh Miloš Zeman a declarat și el într-un interviu televizat:

„Acesta este un alt proiect idiot creat de către Înaltul Comisariat al ONU. Este la fel de naiv și de stupid ca propaganda bolșevică.”

Zeman a adăugat că materialul oferă o imagine simplificată a refugiaților și că ar fi periculos pentru copii ca, atunci când întâlnesc refugiați, să se comporte în conformitate cu ce au învățat din aceste filme.

Zeman a precizat:

„Dacă s-ar afla în cazul femeilor din Köln ar avea probleme. Toată propaganda proastă este periculoasă.”

Președintele ceh este unul dintre dușmanii declarați ai deschiderii granițelor țării sale pentru imigranți. După ce au ieșit la lumină agresiunile sexuale de la Koln, Milos Zeman a făcut o declarație care a isterizat cercurile de stânga europene:

„Experiența țărilor occidentale care au ghetouri și localități ocupate arată că integrarea comunității musulmane este practic imposibilă. Integrarea este posibilă numai în cazul culturilor care sunt similare.”

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate