Editura Evenimentul si Capital

Regia de Transport din Timișoara devine societate pe acțiuni

Autor: | | 0 Comentarii | 115 Vizualizari

Una din regiile – ”gaură neagră” ale municipalității timișorene, care mereu a avut nevoie de subvenții consistente, Regia Autonomă de Transport Timișoara (RATT), se transformă în societate pe acțiuni. Aparent, motivul oficial este acela ca noua entitate să poată accesa fonduri europene pentru a se dezvolta.

În primăvara acestui an, după ce și-au prezentat raportul de activitate pe anul precedent, cei de la RATT au cerut Primăriei Timișoara subvenții de aproape 15.000.000 de euro. Primăria nu plătește doar pentru gratuitățile la călătoriile cu tramvaiul în cazul anumitor categorii sociale, dar subvenționează și alte activități ale regiei. Ultimul moft are legătură cu ambarcațiunile care nu pot încă circula pe Bega, iar echipajele de marinari, special școliți în acest sens, iau lună de lună salariile fără să lucreze pe vasele de călători.

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Anul acesta Regia Autonomă de Transport Timişoara va deveni societate pe acţiuni. Proiectul privind schimbarea organizării juridice va fi supus votului în această săptămână. Conform proiectului de hotărțre, capitalul social al noii societăţi va fi de 3.000.000 lei, după cum urmează:” a- în numerar, subscris şi vărsat, este în cuantum de 150.000 lei; b- în natură bunuri imobile în valoare de 2.850.000 lei. (2) Capitalul social iniţial este divizat în 3.000 de acţiuni nominative dematerializate. Valoarea nominală a unei acţiuni este de 1.000 lei”. „Patrimoniul propriu al Regiei Autonome de Transport Timişoara, aşa cum rezultă din situaţiile financiare întocmite la data de 31.12.2016, în valoare de 1.355.777 lei, va fi preluat de SC Societatea de Transport Public Timișoara SA, precum și a activului și pasivului regiei.” Cât priveşte motivaţia schimbării formei juridice, principalul motiv este accesarea de fonduri europene: „Schimbarea formei juridice de organizare duce la posibilitatea accesării fondurilor europene pentru finanţarea diverselor programe de modernizare a infrastructurii serviciilor comunitare de utilităţi publice. Este imperios necesar a se respecta prevederile Regulamentului (CE)1370/2007, regulament care a stabilit condiţiile pe care autorităţile competente trebuie să le respecte atunci când impun sau contractează obligaţii de serviciu public”.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Banii tai

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
20:32 RISC URIAȘ pentru Principesa Margareta. Ar putea PIERDE TOTUL într-o singură zi. Următoarea săptămână este CRUCIALĂ 14:03 Repetiții pentru FUNERALIILE REGALE. Traficul rutier a fost DEVIAT. ANUNȚ de ultimă oră al POLIȚIȘTILOR! Care sunt STRĂZILE BLOCATE 13:37 PRIMUL reprezentant al unei CASE REGALE europene își anunță PARTICIPAREA la funeraliile Regelui Mihai 19:35 PSD a anunțat că IESE în STRADĂ. Unde vor fi prezenți 12:01 Toți l-am CÂNTAT, dar NU-I ȘTIM POVESTEA. Cântecul COMPUS SPECIAL pentru REGELE-COPIL. EXCLUSIV EvZ 10:22 BREAKING NEWS! Programul OFICIAL al funeraliilor Regelui Mihai I al României 09:05 Impresiile infirmierei care l-a îngrijit pe Regele Mihai: „Era adorabil...” 18:28 REGELE MIHAI a fost ULTIMUL MOȘTENITOR AL BIZANȚULUI, EPISCOP și membru pe viață al SINODULUI BOR 18:27 VIITORUL statut al CASEI REGALE a fost explicat PE ÎNŢELESUL TUTUROR de un avocat cunoscut 18:23 Înmormântarea Regelui după apusul soarelui este perfect ortodoxă 17:26 Principesa Margareta, ATACATĂ EXTREM de un politician: „Cucoană, opreşte-te” Sursa criticilor? BANII 15:52 SERBĂRILE ȘCOLARE de Crăciun, în PERICOL. Motivul INCREDIBIL pentru care s-ar putea ANULA - Exclusiv EVZ 13:25 A fost Regele Mihai șantajat de ruși? România lui Cristoiu 12:06 DECIZIA Casei Regale ESTE CLARĂ. Nu există ALTĂ VARIANTĂ 20:04 AVION din TEATRELE de RĂZBOI la Funeraliile Regale. Cum și când va fi adus trupul neînsuflețit al Regelui Mihai în România 19:32 ANUNȚ de la Principele Nicolae. Cum va participa la înmormântarea bunicului său, Regele Mihai. Încă așteaptă... 16:29 CTP i-a desfiinţat pe urmaşii Regelui Mihai: „Casa Regală, lacheul de imagine al Guvernului contra 25 milioane euro” 16:29 Dezvăluiri despre vizita Regelui Mihai din 1992: Scenariul Puterii prevedea ca evenimentul să fie marcat de grave violențe! 12:17 Cele mai noi și mai interesante cărți despre Casa Regală 10:09 Reportaj: Regele Mihai, în ochii celor care odinioară i-au fost supuși

Articole salvate