Editura Evenimentul si Capital

Regele Cioabă s-a albit de frică la vederea mascaților în curtea regală

17-09/cioaba-sighisoara-evz_1-465x390
Autor: | | 1 Comentarii | 1430 Vizualizari

Firma reginei Sighişoara s-ar fi ocupat, printre altele, cu evaziunea fiscală şi spălarea de bani

M-am speriat când am văzut maimuțele la uşă”, a declarat Dorin Cioabă, autointitulatul rege al romilor, ieri, după ce mascaţii au plecat din curtea sa regală.

„Un pic de probleme”

Regele a susţinut că el şi soţia lui, Sighişoara, sunt nevinovaţi, dar aceasta a fost invitată la Poliţia din Drobeta Turnu Severin, pentru declaraţii, având mandat de aducere. Cioabă a mers, după propriile spuse, s-o apere în calitate de avocat în dosarul privind infracţiuni de spălare de bani şi evaziune fiscală cu un prejudiciu de cinci milioane de euro, dar el şi soţia sa au calitatea de martori, după ce firma Sighişoarei a cumpărat plumb de la o altă societate comercială cercetată în dosar, din judeţul Mehedinţi. „Am un pic de probleme. Miau făcut percheziţii acasă. Vor să mă duc la Poliţie, la Severin, că acolo e un dosar. Soţia mea colabora cu o firmă de acolo şi cumpăra nişte marfă, nişte plumb. Pe mine mă ia ca martor. Nu sunt acuzat de ceva. Soţia mea are mandat să se prezinte la Poliţie la Severin şi o să merg cu ea acolo, să dăm declaraţii”, a precizat Dorin Cioabă.

Nu-i judeca pe alţii, ca să nu fii judecat!

Dorin Cioabă, care susţine că are studii juridice, îi judeca până acum pe alţii. Pe 28 februarie 2011, a avut primul dosar în tribunalul ţigănesc ridicat peste drum de palatul său de pe strada Grânelor din Sibiu. „Aici va fi instanţa supremă. Ca o Curte de Apel. Am văzut că în sistemul lor (American – n.red.) se judecă la fel ca la noi, la romi. Curtea cu juri e un stabor american!”, se mândrea Dorin Cioabă înainte inaugurării tribunalului său. „Iniţial, faptele se judecă la nivel local, în stabor. Dacă decizia e considerată părtinitoare, cazul se va judeca aici. La noi, vor fi numai deciziile atacate. Eu voi fi unicul «preşedinte» de şedinţă! Da’, în anumite cazuri, vor fi trei judecători. La cele mai grave. Da’ tot io voi fi preşedinte!”, preciza cel care acum este nevoit să fie avocatul soţiei sale.

Prejudiciu de peste cinci milioane de euro

Poliţia sibiană a anunţat că ieri s-au făcut percheziţii la două adrese din municipiu, una fiind reşedinţa lui Dorin Cioabă. Potrivit IGPR, poliţiştii din Mehedinţi au efectuat 28 de percheziţii, în opt judeţe şi Bucureşti, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste cinci milioane de euro, prin evaziune fiscală şi spălarea banilor, şi au fost puse în aplicare 32 de mandate de aducere.

Operaţiuni fictive de 18,4 milioane de euro

În perioada 2009 - 2014, reprezentanţii mai multor societăţi comerciale ar fi creat un circuit infracţional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, în scopul eludării obligaţiilor fiscale. Cei în cauză ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor comerciale controlate mai multe facturi fiscale care ar fi avut la bază operaţiuni comerciale fictive, în valoare totală de peste 18,4 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal TVA şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X