Editura Evenimentul si Capital

Recalcularea pensiilor militare, în dezbatere până pe 5 februarie

Autor: | | 2 Comentarii | 8879 Vizualizari

Ministerul Afacerilor Interne a publicat, pe site, un ordin comun cu MApN, MJ, SRI, STS, SPP, SIE referitor la recalcularea şi actualizarea pensiilor militare de stat, în baza Legii nr. 223/2015 cu modificările ulterioare.

 Astfel, recalcularea și actualizarea pensiilor militare se va face pe baza vechimii cumulate din dosarul de pensionare, stabilită prin ultima decizie de pensie emisă în baza legislaţiei anterioare datei de 1 ianuarie 2016 (dată la care a intret în vigoare Legea nr. 223).

Ce venituri se iau în calcul

Procentele care se iau în calcul sunt cele prevăzute în Legea nr. 223, cu modificările ulterioare (65% media soldelor-salariilor avute în şase luni consecutive din ultimii cinci ani de activitate). Astfel, se iau în calcul următoarele venituri: solda, solda de grad, gradaţiile din cele şase luni consecutive, solda de merit, indemnizaţia de dispozitiv, sume reprezentând alte elemente salariale. În acest sens, fiecare beneficiar trebuie să depună două cereri-tip în care specifică alegerea celor șase luni consecutive din ultimii cinci ani, precum și situația soldelor, actualizate.


Un alt ordin comun se referă la metodologia de întocmire a dosarului de pensionare. Ambele proiecte de acte normative vor fi în dezbatere publică timp de 10 zile


Dacă beneficiarul nu-şi exprimă opţiunea până la 30 iunie, se iau în calcul ultimele şase luni de activitate. În situaţia în care în urma recalculării rezultă o pensie mai mică decât cea aflată în plată, beneficiarul are posibilitatea să opteze între pensia calculată după formula din sistemul public şi cea recalculată conform Legii nr. 223.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate