Editura Evenimentul si Capital

Reacția liderilor UE la rezultatele Referendumului din Anglia - reacția unor imbecili care n-au înțeles nimic din Istoria Lumii | ROMÂNIA LUI CRISTOIU

Ion Cristoiu
Autor: | | 47 Comentarii | 6065 Vizualizari

Cu tot efortul de prost gust al presei noastre zise şi quality de a bagateliza rezultatele Referendumului din Marea Britanie, fie prin exagerarea reacţiei celor care au pierdut (se face mare caz de o petiţie on-line vizînd repetarea Referendumului fără a se ţine cont că peste 17 milioane de englezi au votat Brexit!), fie prin cultivarea tezei lui Traian Băsescu (englezii au votat fără să ştie ce votează, un politician nu trebuie să supună Poporului decizii care presupun bătăi de cap), momentul de vineri, 24 iunie 2016, e crucial pentru Istoria Europei, nu doar a Uniunii Europene.

Indiferent de cum se va desfăşura în practică Brexit-ul, un lucru e sigur:

Pentru prima oară de la înfiinţarea Uniunii Europene în 1958,  o ţară a votat nu pentru admiterea în Uniune, ci pentru ieşirea din Uniune.

Şi nu o ţară oarecare, ci Marea Britanie, putere nucleară, una dintre fondatoarele democrației moderne ( Magna Carta a apărut în Anglia în 1215!),  componentă a Binomului SUA-Anglia în cadrul NATO, aliată necondiţionată a Americii în ambiţiile acesteia de a se manifesta ca noul Imperiu univeral, după Imperiul Roman.

Într-o reacţie la cald faţă de evenimentul de răscruce, vineri, 24 iunie 2016, scriam într-un Gînd de Breaking News de pe cristoiublog.ro că, în credinţa mea că Referendumul nu va decide Brexitul, nu luasem în calcul o învăţătură cu care Istoria, mama noastră învăţătoare, ne dă din cînd în cînd peste deşte, aşa cum ne dădea pe vremuri învăţătoarea cînd scriam mama cu litere mică:

Nimic din ceea ce e imposibil nu e străin Istoriei!

E mai mult decît curios cum nu crede omul în hachiţele Istoriei, deşi milenii de trecut omenesc ne învaţă că pe Istorie, de genul feminin fiind, o apucă din cînd în cînd năbădăile.

Nimeni nu credea că va izbucni Primul Război Mondial. Şi uite c-a izbucnit! Și  după ce s-a declanşat, nimeni n-a crezut că va dura mai mult de o lună. Şi uite c-a durat patru ani!

Nimeni nu credea că bolşevicii vor cuceri Puterea în Rusia țaristă. Şi uite c-au cucerit-o! Şi după ce-au cucerit-o, nimeni nu le dădea mai mult de-o lună de rămînere la Putere.

Şi uite c-au rămas 7 decenii!

Nimeni nu credea că se va prăbuşi comunismul! Şi uite că s-a prăbuşit! Şi după ce s-a prăbuşit, nimeni nu credea că nu va reveni sub o formă sau alta! Şi uite că n-a mai revenit!

Ce ne învaţă, aşadar, Istoria?

Să nu considerăm nimic imposibil cînd e vorba de ce-ar putea răsări din seminţele Timpului.

Cu un an în urmă, dacă ai fi spus cuiva că Anglia va vota ieşirea din UE, respectivul s-ar fi întrebat dacă eşti în deplinătatea facultăţilor tale mintale.

Şi uite că Anglia a votat!

Dacă spui acum că Uniunea Europeană riscă să se destrame,  eşti privit ca o curiozitate a naturii.

Ca şi unitatea UE de pînă vineri, 24 iunie 2016, existenţa Uniunii Europene trece în ochii omului de pe continent şi din lume ca o realitate imuabilă.

Loading...
Pagina 1 din 2



Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate