Editura Evenimentul si Capital

Răzvan Nicolescu, despre regenerabile: „Nu putem să ne punem cravate Hermès şi să mergem, în acelaşi timp, DESCULŢI​”

Razban Vicolescu
Autor: | | 0 Comentarii | 476 Vizualizari

Comisia Europeană ar putea impune României ca o cotă de 31% din consumul de electricitate de la nivelul anului 2030 să provină din surse regenerabile. Răzvan Nicolescu, fost ministru delegat pentrul Energie, consideră că o asemenea cerinţă nu trebuie să fie acceptată de autorităţi, pentru că nu ne-o putem permite.

“În ceea ce priveşte o viitoare ţintă de 31%, ar fi complet greşit ca România să îşi asume un angajament european în domeniul energiilor regenerabile mai mare de 27%, atât cât este obiectivul la nivel UE pentru 2030. Nu ne permitem să facem mai mult. 27% este o dovadă suficientă de solidaritate din partea unei ţări europene ai cărei cetăţeni au un nivel salarial mult sub media europeană şi care nu are industrie de componente pentru industria de energie regenerabilă. Nu putem să acceptam să ne punem cravate Hermes şi să mergem, în acelaşi timp, desculţi. Trebuie să convingem Comisia Europeană şi partenerii noştri europeni că nu putem mai mult de 27% şi că un procent de 31% este exclus”, a afirmat Răzvan Nicolescu, pe o reţea de socializare.

Fostul ministru, care a fost şi reprezentant al ţării pe probleme de energie la Bruxelles, mai afirmă că „România nu îşi poate permite un angajament mai mare decât media europeană care este de 27%, în condiţiile în care consumatorii au venituri încă mult sub media europeană. Asumarea unor obiective nerealiste nu este sustenabilă. Energia regenerabilă este energia viitorului. Sunt un susţinător deschis al ei, într-o manieră sustenabilă. Costurile cu energia regenerabilă sunt în scădere. România va investi mai mult atunci când costurile vor fi mai jos decât astăzi sau când veniturile vor creşte”.

Ţinta de 31% se va aplica unui consum care este estimat să crească cu circa 20% până în 2030. “Este o încercare a Comisiei Europene la care trebuie să se spună cu argumente. Sunt sigur că vor înţelege. Recomandarea lor nu trebuie să se transforme în obligaţie”, a mai declarat Răzvan Nicolescu.

Un alt aspect important semnalat de acesta este faptul că “vorbim de un nou angajament, în contextul în care investitorii care un investit în energie regenerabilă sunt în pragul falimentului şi li se tot promit soluţii care nu mai apar”.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate