Războiul PSD-SPP: Audierea lui Dragnea a picat în Senat

Războiul PSD-SPP: Audierea lui Dragnea a picat în Senat

Comisiile reunite pentru Apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților și Senat urmează să stabilească dacă propun plenului Parlamentului înfi ințarea unei comisii speciale de anchetă privind activitatea SPP

Comisia de Apărare a Senatului, condusă de Marcel Vela (PNL), a respins, ieri, cu cinci voturi „împotrivă” şi patru „pentru”, propunerea ridicată de Vela privind audierea preşedintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, pe tema declaraţiilor legate de activitatea SPP.

Probe

Opoziția a insistat ca liderul PSD să-și probeze acuzațiile. „Noi considerăm că, atât timp cât planează asupra unor instituţii anumite suspiciuni, este foarte important ca cel care lansează în spaţiul public astfel de afirmaţii, în speţă dl deputat Liviu Dragnea, să vină să ne precizeze, să aducă dovezi, astfel încât interviurile dumnealui să nu fie numai simple poveşti pescăreşti, ci să vedem dacă sunt susţinute de probe”, a afirmat Nicoleta Pauliuc, membru PNL în comisia senatorială pentru Apărare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Soluție

Senatorul PSD Nicolae Moga, membru în comisia de Apărare, a venit cu soluția înscrierii pe ordinea de zi a propunerii de audiere a liderului social-democraților în cadrul unei ședințe comune a comisiilor reunite de apărare ale Camerei Deputaților și Senatului. El a ridicat și varianta unei comisii speciale de anchetă.

„Vă citesc din Constituţia României, art. 64, alin. 4: Fiecare Cameră îşi constituie comisii permanente şi poate institui comisii de anchetă sau alte comisii speciale. Camerele îşi pot constitui comisii comune. Eu vă propun ca acest subiect să fie discutat într-o şedinţă comună, Cameră - Senat”, a spus Moga, în timpul ședinței.

Soluţia ca această propunere să revină comisiilor reunite de apărare ale celor două Camere a fost votată în Comisia de apărare a Senatului cu 7 voturi „pentru” şi două „abţineri”.

Anchetă

Președintele PSD a declarat, luni, că este nevoie de o anchetă parlamentară atât în cazul activităţii SPP, cât şi în privinţa unor şefi din diverse instituţii, „care se pare că acţionează ilegal”. Întregul scandal privind SPP a pornit de la declarația vicepremierului Paul Stănescu conform căruia Lucian Pahonțu, șeful SPP, i-a transmis, prin intermediul unui prieten, că Liviu Dragnea, va fi „executat” şi că el ar putea prelua „şi partidul chiar”. Ulterior, Guvernul în frunte cu premierul Dăncilă a refuzat protecția SPP, fiind convinși că Serviciul i-a „spionat” în loc să îi apere.