Editura Evenimentul si Capital

Lipsa cabinetelor de consiliere duce la creșterea sinuciderilor în rândurile elevilor

Adrian Curaj
Autor: | | 0 Comentarii | 110 Vizualizari

Deputatul PSD Cristian Iane l-a întrebat pe ministrul Educației, Adrian Curaj, care este situația serviciilor psihopedagogică.

Îngrijorat de faptul că rata sinuciderilor în rândul tinerilor este mai mare în România decât media europeană, deputatul PSD Cristian Iane atrage atenția că în cadrul fiecărei școli ar trebui să existe un cabinet de asistență psihopedagogică pentru "a preîntâmpina situații tragice și pentru a salva viețile copiilor". 

"Printr-o activitate de orientare complexă și permanentă a actorilor educației, respectiv elevi, cadre didactice, părinți psihopedagogii trebuie să identifice problemele cu care se confruntă aceștia și să-i consilieze", a susținut deputatul PSD, care a dorit să afle de la ministrul Educației care este  numărul profesorilor consilieri la nivel național. 

În răspunsul transmis deputatului, ministrul Educației recunoaște că în unitățile de învățământ în care nu există cabinete de asistență psihopedagogică se manifestă fenomene precum: "violența în mediul școlar, abandon școlar ridicat, dizarmonii în structura personalității elevilor, dificultăți de învățare". Ministrul precizează că, la solicitarea directorului școlii, Centrul Județean de Asistență Psihopedagogică (JAP) va desemna un profesor conslier școlar pentru a oferi asistență și consiliere psihopedagogică. 

Totodată, Adrian Curaj  informează că la nivel național există un număr de 1.945 de consilieri școlari. 

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate