Editura Evenimentul si Capital

Răspunsul Cupului Klaus Iohannis - Dacian Cioloș la Crizele care zguduie Romînia de azi: Organizarea de dezbateri | ROMÂNIA LUI CRISTOIU

Ion Cristoiu
Autor: | | 14 Comentarii | 1972 Vizualizari

Umbla cîndva în postdecembrism o vorbă: Dacă vrei să înmormîntezi un Scandal, faci o Comisie de anchetă parlamentară care să-l investigheze. Între timp, vorba a căpătat unele nuanţe: Faci o Comisie de anchetă parlamentară care va fi, la rîndu-i, înmormîntată de o investigaţie deschisă de DNA. Cînd intervine pe fir Procuratura, Parlamentul o tuleşte imediat!

Indiscutabil, România e zguduită în ultima vreme de Crize. Criza din Sănătate. Criza din Sportul olimpic. Criza din lupta împotriva Corupţiei. Criza din Sănătate zguduie Sistemul public de Sănătate, pus la îndoială în ochii pacienţilor. Criza din Sport s-a exprimat prin acuzaţiile de dopaj în cazul unor sportivi români, interzişi din cauza asta la Olimpiadă.

Criza din lupta împotriva corupţiei se reliefează prin cîteva fapte petrecute în ultimul timp:

1) Deşi durează de 10 ani, lupta împotriva Corupţiei prin intermediul cătuşelor zăngănite public n-a dus la o diminuare a corupţiei.

2) Instanţele resping pe bandă rulantă cererile DNA de arestare preventivă.

Rar se mai găseşte cîte un judecător – dintre acoperiţii Binomului – care să facă pe plac procurorilor.

3) La procese, tot mai mulţi denunţători îşi retrag depoziţiile de la DNA, arătînd judecătorilor c-au fost obţinute prin șantaj de către procuri abuzivi. 

Toate aceste crize, cărora analiştii moderni le zic, pentru a le alinta,  Provocări ale realității,  cer o reacţie promptă din partea Autorităţilor.

Preşedintele, premierul ocupă fotolii de cel mai înalt rang în stat, tocmai pentru că Poporul şi-a pus în ei încrederea că vor rezolva Crizele,  inevitabile dacă ne gîndim că ele ţin de logica vieţii.

Cum rezolvă Cuplul Klaus Iohannis  Crizele care zguduie România?

Foarte simplu.

Organizînd dezbateri.

Şi nu orice fel de dezbateri,  ci dezbateri cu huruit, cheltuitoare de bani, timp şi energie.

Pe cristoiublog.ro am sesizat că, drept reacţie la Criza din Sănătate, Klaus Iohannis a organizat la Cotroceni, vineri, 22 iulie 2016, o dezbatere:

Dialog asupra politicilor de Sănătate şi Mediu în România.

Printr-o Criză trece şi Sistemul de învăţămînt. Conceput postdecembrist pentru a produce posesori de diplomă în proporţie de masă, axat pe memorizare şi nu pe creativitate, învăţămîntul românesc dă an de an ţării şomeri. Şi nu orice fel de şomeri, ci şomeri cu diplomă.

Altfel spus, şomeri cu pretenții.

Cum a reacţionat Klaus Iohannis la această provocare?

Răspuns:

A organizează la Cotroceni, pe 15 iulie 2016, dezbaterea Siguranţa publică în spaţiile de învăţămînt universitar! Preşedintele e pe cale să întreacă Academia şi GDS la organizarea de dezbateri.

Nici măcar dezbateri privind Crizele din Actualitate, ci, din cîte arată titlurile,  dezbateri abstracte, fără nici o legătură cu neliniştile iscate de realităţi.

Îl concurează cu brio premierul.

După lansarea aşa-zisului Proiect de ţară - România competitivă – un Program economic electoral de doi lei,  căruia i s-a pus  pălăria de sorcovă zisă  Proiect de ţară, premierul Dacian Cioloş a lansat pe 19 iulie 2016 o amplă dezbatere: 

Strategia Naţională Anticorupţie.

Sistemul penitenciar se confruntă cu o Criză violentă.

Soluţia oferită de Raluca Prună, ministrul de Justiţie?

Organizarea unei dezbateri care va dura cîteva luni!

Nu numai Crizele, presupuse ca reclamînd eforturi la nivelul regimului, dar şi faptele de fiecare zi ale Guvernării sînt cotropite de dezbateri.

Pe 18 iulie 2016, Agenţia Naţională a Achiziţiilor Publice a organizat o dezbatere despre standardizarea, amplificarea şi transparentizarea achiziţiilor publice.

Evident, dezbaterea a fost înscrisă în cadrul amplei dezbateri, Programate a se desfășura pe întinderea  mai multor ani: 

Proiectul de țară România competitivă.

Potrivit preşedintelui Agenţiei, citat de Rador, e doar o dezbatere dintr-un lung şir de dezbateri pe această temă. Nu putea Agenţia să treacă la măsuri concrete de standardizare, simplificare şi transparentizare a achiziţiilor publice, fără a mai organiza o dezbatere a cărei concluzie e Necesitatea standardizării, simplificării şi transparentizării achiziţiilor publice?

Putea.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate