Editura Evenimentul si Capital

Rareș Bogdan DEMOLEAZĂ Guvernul Cioloș după ce s-a promis achiziționarea "Cumințeniei Pământului”

Rareș Bogdan
Autor: | | 15 Comentarii | 1683 Vizualizari

Prezentatorul TV Rareș Bogdan critică situația în care se află în acest moment procesul de achiziționare a operei de artă ”Cumințenia Pământului”, creată de Constatin Brâncuși. Totodată, el mai adaugă că pentru Guvernul României, operele marelui artist nu reprezintă o prioritate.

Redăm în totalitate textul postat de Rareș Bogdan pe pagina sa de facebook:

”Brâncuşi, cine mama naibii e Brâncuşi? Zeu la Paris, rege la New York, minune la Tokio. Lepros la Bucureşti, ultimul pe listă, cu voia dumneavoastră!

La un an de la declanşarea campaniei, ministrul de Finanţe anunţă senin, ca şi când ar prezenta o rochie de seară, că nu are cadru legal să cumpere "Cuminţenia Pământului". Femeia a spus candid asta! Doamneeeeeeee, cui ne lasi? Mai citiţi o dată acest enunţ şi luaţi o gură de apă. Da, aţi citit bine! Mă străduiesc să îmi imaginez cum au decis să îşi asume cumpărarea acestei minuni a spiritului, cum au procedat? Stăteau aşa, a la Aristotel, cu picioarele în ligheanul cu apă, scărpinându-se în sediul logicii, şi căutau soluţii... Premierul: mi-o asum! Bine şefu, ieeee, izbucnesc urale, să întrebăm dacă putem, încearcă ministrul de Finanţe. Aloo? Fă-mi te rog legătura cu portarul de la Avântul Fundătura, judeţul Cluj sau mai bine la Salaj, pot fi chiar mai prostalai dar totusi să ne precizeze dacă avem cadru. Aveeem!!! Zice că se poate verticaliza! Bine, zice Premierul, apăi om cumpăra, ce-om face? Că nie trebe şî nouă nişte repere, ompic die solidaritate la popor, zîc! Noo, sa fie! Am facut parte dintre boii ce s-au bucurat sincer! Am aplaudat si mi-am zis ca astia sunt altfel. Ca rezista presiunii si atacurilor comunistoizilor si populistilor desantati. Dar totusi, pana la urma cum s-a declansat campania de subscriptie publica fara cadru legal? Nu mai inteleg nimic. Sunt dezarmat.

...la ce bun, Dacian dragă, să-ţi păstrezi accentul autentic de Pericei, să plescăie de plăcere rrromânii ardeleni, dacă îţi baţi joc chiar si involuntar de cel mai cunoscut brand cultural al lor, cel mai puternic din istoria de 2000 de ani al unor vieţuitoare care nu neroade se cheamă că sunt, dar cel puţin nepricepute să-şi delege suveranitatea?

Brâncuşi, cine mama naibii e Brâncuşi? Zeu la Paris, rege la New York, minune la Tokio. Lepros la Bucureşti, ultimul pe listă, cu voia dumneavoastră!

Spre exemplu, în Ungaria vecină, pe care nu ezităm să o punem la colţ, ori de câte ori avem ocazia, Viktor Orban şi guvernul său nu au ezitat deloc să participe la o licitaţie la Londra, la una dintre cele 2 mari case de licitaţie, pentru a achiziţiona în numele statului ungar un set de farfurii de argint din perioada arpadiană. Acestea sunt considerate ca făcand parte din patrimoniul istoric şi cultural al statului ungar. Achiziţia a costat statul ungar câteva zeci de milioane de lire sterline şi a fost prezentată în aceeaşi zi în care s-a realizat, printr-o conferinţă de presă poporului ungar, chiar de catre Premierul Viktor Orban. Deci acolo s-a putut. Pentru că Orban are ceva în pantaloni, iar poporul ungar îşi respectă istoria.

Nu stăm noi azi în "Cuminţenia Pământului!", spun unii imberbi si populisti sau comunisti ratati. Nu stăm nici în democraţie, oricum e scumpă, veceurile la ţara sunt nasoale că perturbă tradiţiile. În schimb, parizerul e sfânt! Te legi de parizer, te legi de naţiune! Ai ceva cu parizeru? Cu salamu cu soia? Fugi ba burghezule!

Guvernule, opera de artă a acestui geniu, atât de geniu (iertaţi-mi barbaria semantică) că mă mir că din acelaşi filon antropologic s-a ivit şi prostia şi inadecvarea istorică a unor conducători, trebuie cumpărată de statul român. Obligatoriu. Căci altfel nu înseamnă decât că ţara asta îşi bate joc din nou de Brâncuşi. Asta e parerea mea. O ruşine!!! Mi-i gura pungă de greaţă! Mi-i inima seacă de durere, de revoltă. Sunt cumva dacul de pe columnă sau sunt doar un sclav ce se gandeste la burdihanul lui? Cu niste sclavi pe post de sefi de guverne si ministere.

ESEC. Ruşine infinită! Ce ţară e asta care nu e în stare să-şi cinstească valorile? Rusine. "Aripi" din faţa Casei Presei Libere, a sculptorului Buculei, a costat 4 milioane de euro. Să trăiască, la mulţi ani, n-o mâncat, n-o băut! Tara asta chiar nu e in stare sa cumpere o opera a celui mai mare artist plastic roman! Dar de ce naiba e in stare? De ce e in stare?

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate