Editura Evenimentul si Capital

Raportul de „albire” a lui Kovesi, plagiat după cel al lui Ponta

Șefa DNA, în așteptarea verdictului în cazul tezei de doctorat
Autor: | | 6 Comentarii | 3331 Vizualizari

Vergil Muraru, vicepreședintele CNECSDTI, a inclus fraze identice în cele două note de analiză a doctoratelor. Raportul Ponta = Raportul Kovesi.

Deputatul Sebastian Ghiță a făcut, în urmă cu ceva timp, o dezvăluire incredibilă. Acesta a dat publicității un email primit de la șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, cu numele de cucuveauamov@gmail.com, prin care i-ar fi cerut să-i trimită raportul Consiliului Național de Etică a Cercetării Științifice , Dezvoltării Tehnologice și Inovării (CNECSDTI) care l-a „albit” pe fostul premier Victor Viorel Ponta. Jurnaliștii EVZ au intrat în posesia celor două rapoarte prin care Ponta și Kovesi au fost scăpați de acuzația de plagiat. Suprinzător, cele două rapoarte au fost semnate de aceeași persoană - vicepreședintele CNECSDTI, Vergil Muraru, iar fraza care îi „achită” pe cei doi de copy-paste este, culmea, identică.


FOTO: Mail-ul secret pe care Ghiță susține că l-a primit de la KovesiUn mail secret

Patronul Asesoft, Sebastian Ghiță, făcea, în 10 octombrie, o dezvăluire bombă. Acesta a făcut precizări în scandalul ce vizează o presupusă măsluire a raportului care a atestat că şefa DNA nu a plagiat în lucrarea de doctorat. Ghiţă a prezentat atunci o imagine cu un e-mail. „Aceasta este copia unui email primit de mine de la doamna Kovesi. Dânsa a folosit tot timpul o adresă secretă numită cucuveauamov@ gmail.com. Aşa a considerat că-şi poate ascunde identitatea şi că poate rezolva chestiuni personale secrete din interiorul Parchetului General şi DNA. Aşa a crezut dânsa că-şi poate ascunde identitatea reală şi că în felul acesta se poate ascunde de consecinţele legale şi morale. Acest e-mail mi-a fost transmis de către doamna Kovesi în 23.07.2012, solicitându- mi modelul de raport folosit în cazul plagiatului lui Ponta. Am decis să fac public acest email că urmare a negării de către doamna Kovesi a relaţiei reale cu mine, precum şi ca urmare a cererilor opiniei publice de a prezenta dovezi. Am sperat că doamna Kovesi va avea demnitatea să recunoască şi să accepte modul în care a fost ajutată în promovare, precum şi protecţia pe care a primit-o în cazul acuzaţiilor de plagiat”, spunea atunci Sebastian Ghiţă.De ce avea nevoie șefa DNA de o copie a raportului Ponta

Redacția EVZ a intrat în posesia celor două rapoarte semnate de aceeași persoană, vicepreședintele CNECSDTI, Vergil Muraru. Prin cele două rapoarte, atât fostul premier Ponta, cât și șefa DNA sunt „albiți” în ceea ce privește acuzația de plagiat. Surprinzător este însă faptul că frazele prin care cei doi doctori sunt achitați de suspiciunile de copiere a tezei sunt identice, parcă copiate cu copy-paste. Astfel, „în urma analizelor efectuate s-a constatat că procedurile în urma cărora domnul Victor Ponta a obținut titlul de doctor în științe juridice au fost în acord cu legislația în vigoare în anul 2003 și nu se poate susține calificarea de plagiat”, se menționează în Hotărîrea cu nr 879 din data de 18.07.2012, semnată de vicepreședintele CNECSDTI, formulare pe care o regăsim identică, doar cu numele schimbat, și în documentul care o privea pe Laura Kovesi (facsimil 1).


Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate