Editura Evenimentul si Capital

Raportul Comisiei parlamentare - un cadou făcut Sistemului de Liviu Dragnea, pentru că l-a scăpat de la pușcărie. România lui Cristoiu

Autor: | | 6 Comentarii | 5847 Vizualizari

După trei luni de așa-zisă activitate (dominată de tentativele nefructuoase de a o aduce pe Codruța Kovesi la interogatoriul public), Comisia parlamentară intitulată Comisia specială de anchetă a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru verificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din 2009 şi de rezultatul scrutinului prezidenţial și-a încheiat activitatea.

Încăpută pe mîna unei PSD-iste – Oana Florea – astfel alese de Liviu Dragnea încît să pară mai proastă decît el –, Comisia și-a încheiat activitatea întrun chip mai mult decît dubios:

1. A făcut-o nitam-nisam, în tradiționalul stil PSD-ist de tip Dragnea, peste noapte, fără nici pic de preludiu.

2. A redactat un Raport fără semnătura reprezentanților Opoziției, tot în stilul PSD-ist, de aroganță ghiorțănească de data asta.

3. A provocat un scandal prin gestul Oanei Florea de a trimite presei un SMS secret. Întrebată, distinsa a zis că l-a trimis din greșeală. Slavă Domnului că SMS secret nu se referea la fiziologia PSD-istei. Ar fi trebuit să-l interzicem persoanelor sub 18 ani. Scandalul cu SMS trimis din greșeală presei ne arată încă o dată cît de jos a coborît acest partid în materie de cadre. Oana Florea e o dovadă vie. Cum adică să trimiți presei din greșeală un SMS intim?

4. A dat publicității un Raport definit drept parțial. Cum adică parțial? Rostul Comisiei a fost să descopere Adevărul. Prin definirea drept parțial, Comisia PSD-ALDE ne anunță că a descoperit un Adevăr parțial.

La publicarea mandatului primit de Comisie din partea Majorității PSDALDE, scriam în Evenimentul zilei din 9 mai 2017, sub titlul Obiectivele Comisiei de anchetă parlamentară sînt astfel concepute încît nu pot decît să salveze Statul Paralel:

„Din start trebuie să precizez că după lectura Proiectului am simțit nevoia să mă întreb. Autorii acestui Proiect sînt sau proști sau ticăloși?

O întrebare dată de constatarea că obiectivele anchetei, așa cum se desprind ele din Proiectul de hotărîre, sînt astfel concepute încît nu pot decît să salveze Statul Paralel, Deep State.”. 

După trecerea în revistă a obiectivelor Comisiei, concluzionam: „Dincolo de aberaţia iniţială (ce rost are să stabileşti dacă alegerile de acum 9 ani au fost fraudate?), obiectivele Comisiei, influenţate de deraierile din presa PSD-istă, n-au nici o legătură cu dezvăluirile lui Dan Andronic.”. 

Plecînd de la ce se scrisese Dan Andronic în serialul Noi suntem Statul! și de la propria mea documentare, observam în 9 mai 2017, în debutul activității Comisiei, că marea problemă în legătură cu alegerile din 6 decembrie 2009 nu consta în fraudarea lor de către mașinăria PDL, ci în blocarea prin mijloace ilegale de către Deep State a campaniei angajate de PSD în săptămîna 7-14 decembrie 2009 de contestare a rezultatului alegerilor, campanie avînd drept țintă obținerea deciziei juridice de reluare a turul doi al scrutinului: „Dan Andronic se referă la implicarea Statului Paralel în altceva, mult mai grav și anume în blocarea oricărei încercări a PSD de a obţine pe cale constituțională anularea alegerilor şi reluarea turului doi. Despre aceste încercări, Statul Paralel ştia pînă la virgulă din interceptări şi din oamenii săi din PSD. Și a folosit pentru blocarea PSD toate instrumentele tipice Statului Paralel din România de azi: De la convocarea la DNA pînă la șantajarea judecătorilor sau folosirea celor aflați în Cîmpul tactic. Asupra acestor aspecte trebuie să se aplece Comisia, şi nu asupra fraudării alegerilor de către PDL. Nu de alta, dar prin asta Comisia de anchetă salvează Statul Paralel.”

Raportul zis și parțial confirmă din nenorocire profețiile mele sceptice din 9 mai 2017, dar și din alte comentarii publicate ulterior. Din start, Sistemul e nu numai salvat, dar și albit prin această concluzie: „Aflarea adevărului în privința acuzației publice de implicare a SRI și DNA în favorizarea fraudării alegerilor, ca urmare a prezenței conducătorilor acestor instituții în locuința domnului Gabriel Oprea în seara alegerilor, nu s-a putut realiza deoarece activitatea Comisiei parlamentare de anchetă a fost blocată, prin” (urmează invocarea refuzului de a se prezenta la Comisie a unor persoane precum Coduța Kovesi, Florian Coldea, consilierul de taină al lui Liviu Dragnea fiind trecut sub tăcere).

A susține că n-ai putut afla adevărul, pentru că șefa DNA a refuzat să vină în fața Comisiei mi se pare un amestec unic de prostie cu ipocrizie. Chiar și fără prezența Codruței Kovesi, Comisia ar fi putut afla adevărul nu numai despre acțiunea Sistemului împotriva PSD, dar și despre cine a fost prezent în sufragerie la Gabriel Oprea. A fost convocat vreunul dintre șoferii ștabilor dezvăluiți de Dan Andronic? Dar vreunul de la SPP? S-a cerut de la SPP fișa desfășurărilor celor care asigurau paza grangurilor de la SRI și Parchet?

Firește că nu. Și asta din simplul motiv că PSD nu și-a propus aflarea adevărului, ci îngroparea lui. Așadar, sub pretextul cusut cu ață albă că niște persoane nu s-au prezentat la Comisie, Raportul parțial refuză să se pronunțe asupra a ceea ce era mai important în legătură cu alegerile din decembrie 209: Implicarea Sistemului în contracararea ilegală a acțiunilor PSD de anulare a alegerilor și reluare a celui de-al doilea tur.

Dacă ar fi rămas la această recunoaștere a neputinței, Raportul ar fi putut fi clasat ca o de așteptat alintare din partea lui Liviu Dragnea a Sistemului în schimbul afacerii cu reluarea de la zero a procesului de la ÎCCJ, practic salvarea liderului PSD. Numai că Raportul anunță drept principală concluzie a activității Comisiei următoarele: „1. Comisia a constatat acțiuni concrete ale instituției prezidențiale reprezentate de Traian Băsescu și ale guvernului condus de Emil Boc pentru favorizarea fraudării alegerilor în avantajul candidatului Traian Băsescu.”. 

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate