Editura Evenimentul si Capital

Radu Tudor, informații REVOLTĂTOARE! Crimă economică din România. Daniel Zamfir: „Lanț de complicități”

Autor: | | 1 Comentarii | 1419 Vizualizari

Senatorul PNL, Daniel Zamfir, a oferit o serie de informații incredibile, în direct la TV despre cum este România furată în fiecare zi.

Radu Tudor a prezentat informațiile și le-a dezvoltat alături de liberal, care pare să fie un vetirabil atentat la securitatea națională.  „Vom vorbi despre batjocura incredibilă la adresa resurselor României, cum a reușit statutul român contraperformanța de a arunca pe fereastră mai multe miliarde de lei, aproape două miliarde de euro, din redevențe neîncasate în urma exploatării resurselor naturale ale României” a început Radu Tudor emisiunea. Jurnalistul a subliniat că, din punctul său de vedere, informația ce stă la baza celor afirmate anterior este ”absolut devastatoare și are caracterul unui veritabil atentat la securitatea națională. 

Prețul de referință al gazelor în baza căruia sunt calculate redevențele petroliere nu a mai fost actualizat din 2008, adică de 10 ani. S-au pierdut la bugetul de stat încasări de peste 7 miliarde de lei, doar în perioada 2010-2015. Adică 1,5 miliarde de euro.” este informația prezentată de Radu Tudor, citând din două rapoarte ale Curții de Conturi. ANRM a contestat rapoartele, dar ÎCCJ a dat câștig de cauză Curții de Conturi, ANRM fiind obligat să actualizeze prețul de referință al gazelor”, a spus Zamfir la Antena 3. 

Senatorul PNL Daniel Zamfir, întrebat cum a fost posibilă ”o asemenea crimă economică, un asemenea atentat la adresa bugetului de stat al României, a răspuns: ”Printr-un lanț de complicități, pentru că lucrul acesta nu se putea face decât cu complicitatea celor de la ANRM.” Liberalul a subliniat că s-au pierdut 1,5 miliarde în dosar 5 ani. Decizia ÎCCJ a fost definitivă și irevocabilă în 2015, de când ANRM nu a pus în revocare decizia instanței, potrivit parlamentarului PNL. 

Băieții deștepți, taxe statului la ofertă: 50% din preț. „Prețul gazelor naturale este în jur de 90 de lei, iar cei care exploatau gazele naturale plăteau redevență, adică acea taxă datorată statului la 45 de lei. Din 2008 încoace! Acest ordin nu face altceva decât să reactualizeze prețul de referință, adică cei care exploatează gaze să plătească redevență statului român la prețul de 90 de lei” a afirmat senatorul Zamfir. 

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate