Editura Evenimentul si Capital

RADU MORARU îl arată cu degetul pe CĂTĂLIN TOLONTAN: "E băiat de GENERAL de SECURITATE!" TOLONTAN: "Tata a fost colonel și NU A LUCRAT la Securitate". Surse independente confirmă parțial afirmația lui Radu Moraru

Epoca de Aur
Autor: | | 58 Comentarii | 14662 Vizualizari

Radu Moraru, cunoscut sub numele de Nașul, a lansat o afirmație în spațiul public despre care se presupune că face referire la jurnalistul Cătălin Tolontan. Potrivit acestuia Cătălin Tolontan ar fi băiatul unui general de Securitate. Surse independente contacte de EvZ au confirmat parțial afirmația lui Radu Moraru.

Radu Moraru a postat ieri un anunț prin care promitea dezvăluiri senzaționale asupra unui ziarist care este considerat imparțial, dar care este băiatul unui fost general de Securitate.

Îl considerati „cool” ! Va emotioneaza, va face „dezvaluiri” cu dezlegare de la Sistem, e folosit ca topor atunci cind Sistemul isi leapada vreo otreapa, e deontolog, e baiat inteligent si are o „acoperire” buna. E cunoscut. Il stiti bine. Va este placut! E unul dintre cele mai bune produse postdecembriste ! Dar baiatul a uitat ceva. Sa se prezinte. Sa spuna ca e fiul CUI TREBUIE ! Sa spuna ca e „omul” Sistemului ! Pai nu-i asa ca altfel veti citi si urmari ce scrie sau ce zice-n vorbe alese?!?!? E unul din „baietii maciuca” ai Sistemului ! La ordin, executa pe cine trebuie! In mintea lui el crede ca e patriot si ca face bine natiei acesteia de „prosti”! Personal, pe mine ma enerveaza fiindca nu se prezinta opiniei publice, spunind, printre suspine, „Da, sint fiu de Gheneral de Securitate!” si va raportez urmatoarele articole si opinii „libere” ! 

Potrivit www.flux24.ro, Radu Moraru anunță cum un jurnalist ”considerat cool și deontolog” are drept tată un fost general de Securitate și, prin urmare, este ”măciuca Sistemului”.

De cînd cu ancheta Colectiv și cu filajul de ieri, am așa o presimțire. Poate că Radu Moraru nu se referă la mine, și atunci îmi cer scuze, dar dacă se referă, iacă răspunsul, pe care l-am mai dat, de altfel, în interviuri de-a lungul timpului.Nu mă consider cool și deontolog. Totuși, deși pe mama mea o cheamă Maria, am un tată biologic. N-a fost general, ci colonel.N-a lucrat la Securitate, ci pe frontiera de la aeroportul Otopeni, scrie pe blogul său jurnalistul Cătălin Tolontan.

Povestea s-a încheiat în decembrie 1990, cînd tatăl meu a fost trecut în rezervă pentru că nu a acceptat ca oamenii din subordine să fie pedepsiți pentru că-l lăsaseră pe Regele Mihai să treacă legal frontiera, ceea ce Guvernul de atunci permisese și apoi retrăsese. Și, cum Guvernul trebuia să justifice expulzarea Regelui, s-a socotit că unii trebuie sacrificați. El n-a acceptat ca oamenii săi, care acționaseră legal, să și-o fure, că era absurdă varianta oficială că regele a forțat frontiera fugind cu valizele printre gherete și fiind apoi prins pe autostrada București-Pitești, și atunci l-au dat pe tata afară. După 25 de ani, încă mă mîndresc cu gestul său.Eu eram regalist dinainte, așa că nu i-am zis decît: ”Ai văzut?”, mai afirmă Tolontan.

În 1990, Tolontan lucra la ziarul Azi, oficiosul Frontului Salvării Naționale condus de Ion Iliescu. Așa se încheie știrea publicată de www.flux24.ro.

Potrivit unor surse independente contactate de Evz, tatăl lui Cătălin Tolontan a făcut parte din structurile Departamentului Securității Statului:

"Îmi aduc aminte de un ofițer de securitate pe numele lui Tolontan, dar nu vă mai pot spune exact în ce direcție era, pentru că au trecut 30 de ani. În mod cert, dacă a lucrat pe frontieră până în 1989 a fost cadru de securitate. De altfel, Tudor Postelnicu, cel care până în 1987 a fost șeful Securității a ținut tot timpul controlul frontierei în subordinea lui. În 1987 când a devenit ministru de interne, a luat-o din nou, în subordonare directă", ne-a declarat un fost ofițer superior de Securitate.

O altă sursă, din SRI, ne-a confirmat informațiile de mai sus, spunându-ne că înainte de 1989 toți cei care lucrau la Aeroportul Otopeni, locul prin care intrau toți străinii în România, erau ofițeri de Securitate.

"Nici nu aveau cum să fie altfel, pentru că Partidul și Securitatea considerau Otopeniul un obiectiv de grad zero, punctul nodal al circuitelor de străini, iar supravegherea Securității era extrem de profundă. De altfel, se vede din documentele vremii ce importanță se dădea punctului de trecere a frontierei de la Otopeni de la cel mai înalt nivel, în special de la Nicolae Ceaușescu. Ordinele de transmitere a informațiilor în mod operativ câtre diversele structuri din Securitate arată importanța obiectivului"
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate