Radu Mazăre susține că este cercetat penal de DNA pentru construcția cartierului de locuințe sociale:”Dacă mă leagă, unde vă mai duceţi voi”

Radu Mazăre susține că este cercetat penal de DNA pentru construcția cartierului de locuințe sociale:”Dacă mă leagă, unde vă mai duceţi voi”

Primarul Constanței Radu Mazăre a anunțat luni că este cercetat penal de procurorii Direcției Naționale Anticorupție București într-un nou dosar penal cu privire la investițiile privind construirea cartierului de locuințe sociale.

Ca de fiecare dată când ajunge în atenţia DNA, primarul Constanţei Radu Mazăre îşi pregăteşte „apărarea”, ieşind în public pentru a a-i ataca din nou, pe „procurorii lui Băsescu”. Astăzi nu a mai organizat conferinţă de presă la primărie ci a chemat jurnaliştii în mijlocul mulţimii din „Cartierul  amărâţilor”. Printre uralele cu „Traiască domnul primar !” şi „ Sunteţi cel mai bun om din lumea asta”, Radu Mazăre i-a anunţat pe oameni că e posibil să nu-i mai poată ajuta. „Mă anchetează procurorii lui Băsescu pentru casele pe care vi le-am construit , mă leagă ăştia, dacă mă leagă unde vă mai duceţi voi?”. S-a adresat apoi presei „pentru a vă arăta cum se face justiţia independentă şi imparţială în Republica lui Băsescu”, arătând o adresă a DNA Bucureşti din 14 martie, către Regia Autonomă  „Exploatarea  Domeniului  Public şi Privat”, din subordinea Consiliului Local Municipal Constanţa. Scrisoarea DNA este scurtă. “În interesul soluţionării dosarului 2/P/2014,vă solicităm să ne trimteţi până la data de 25 martie contractul de achiziţie nr 10240/22.12 2011, privind Campusul Social Henri Coandă, precum şi toate documentele aferente procedurii de achiziţie publică referitoare la acest contract”. Atacul lui Mazăre s-a îndreptat, pe lângă Traian Băsescu, şi împotriva lui Adriean Videanu „ care nu are nicio treabă”, după ce fostul primar al Capitalei ar fi construit locuinţe sociale cu 1500 euro/mp şi el ar fi ridicat cartierul Henri Coandă cu 286 euro/mp. „Eu vreau să-i întreb aşa, păi, bă, oamenilor, de unde credeţi voi că îmi pun eu comision mă, şi mai şi fur, la 270 euro/mp cu cât am construit aici ?”. Nu a răspuns la întrebarea dacă mai candidează la preşedinţie, a intrat în mijlocul „ amărâţilor „ lui, care îi huiduiau pe procurori şi îi mulţumeau primarului că „ne-aţi adunat de pe străzi, să vă dea Dumnezeu sănătate, sunteţi nevinovat”. A plecat primarul, s-a risipit şi mulţimea. Câteva voci nemulţumite au început să se plângă de chiriile mari şi utilităţile scumpe din cartier. „Nu avem curaj să-i spunem, ne dă afară din Campus”, se vaită oamenii. Magazinul din mijlocul cartierului, în care ar trebui să se vândă produse ieftine pentru „ amărâţi”, practică preţuri mai mari decât în oraş.” Pe două roşii am dat 3 lei, un kil de cartofi costă 2,2 lei şi în oraş e 1,6 lei, un kil de lapte e 7 lei, ăsta nu e magazin pentru săraci, e magazinul milionarilor” comentează o bunică supărată.