Editura Evenimentul si Capital

Radu Mazăre, anchetat pentru o nouă infracţiune: „Eram sigur că dacă le fac căţele pe alea două procuroare, mă cheamă la DNA”

14-06/radu-mazare-la-politie-evz_1-465x390
Autor: | | 53 Comentarii | 5146 Vizualizari

Procurorii DNA Constanţa au extins urmărirea penală a primarului Radu Mazăre într-un dosar din luna februarie în care este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi alte două cazuri de abuz în serviciu contra intereselor publice. Radu Mazăre a aflat astăzi de la procurorii DNA că, împreună cu actualul deputat PSD de Constanţa, Radu Babuş, este cercetat şi pentru vânzarea subevaluată a unui teren din staţiunea Mamaia.

“Mi-au extins urmărirea. Nasol, nu? Pentru terenul de sub Cazinoul din Mamaia. Păi din moment ce l-am vândut, acum e al proprietarului. Şi aşa ne dă în judecată proprietarul, că după ce a dat bani pe el, în 2007, în 2011 au inclus Cazinoul pe lista de monumente şi nu-l lasă să construiască. Şi ăla a dat un milion şi ceva de euro pe jumate din teren. Şi pe cealaltă jumătate a mai dat unul un milion. Şi trebuie să-i dăm şi banii înapoi şi ne cere şi daune. Şi mă cercetează şi procurorii, şi tot aşa” a fost reacţia primarului Radu Mazăre după ieşirea din sediul DNA Constanţa.

„DNA-ul e ca râia, de 10 ani se ţine de mine”

Radu Mazăre susţine că de fapt,” m-au chemat pentru că acum câteva zile am vorbit de Băsescu şi de Koveşi, şi de batista pe ţambal în dosarul Mircea Băsescu. Eram sigur că dacă le fac căţele pe alea, că vor să-l aducă pe Nicuşor aici, să-l omoare, mă cheamă la DNA. Fiecare cu ce arme are”. El  se întreabă „de ce nu a fost extinsă urmărire la nen -tu Băsescu cand au descoperit la percheziţii carnetul lui Bercea unde scria, Traian Băsescu- 6 miliarde, in 2009, pentru campanie. Alea-s lucruri serioase de anchetat , nu  bălmăjelile de aicea, un teren pe care l-a vândut RAEDPP ( Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat, din subordinae primăriei Constanţa), eu nu am nicio treabă. Deci, neinteresant”. Radu Babuş, deputat PSD, pe spinarea căruia aruncă Mazăre vânzarea terenului, era în 2007, la data faptelor, director al RAEDPP Constanţa  

Radu Mazăre: „Mă bagă la puşcărie !!!”

Procurorii DNA Constanţa au extins urmărirea lui Radu Mazăre într-un dosar din februarie 2014, în care primarul era cercetat pentru abuz în serviciul contra intereslor persoanelor şi două cazuri de abuz contra intereslor publice. Infracţiunea adăugată face referire la „ stabilirea cu intenţie a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând autorităţilor publice în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestor bunuri”. Radu Mazăre este învinuit că în cadrul unei acţiuni de vânzare, ar fi stabilit o valoare diminuată pentru o suprafaţă de 11.890 mp situată în staţiunea Mamaia, aparţinând domeniului privat al statului. Primarul pare a lua în derâdere noua infracţiune care i-a fost adusă la cunoştinţă de către procurorii anticorupţie din Constanţa.” Mă bagă la puşcărie”  a declarat el , râzând, pentru EVZ, amintind încă o dată că „ totul se trage de la faptul că vorbesc despre Băsescu şi Koveşi”.

Teren vândut cu 200 euro/mp, în buricul staţiunii Mamaia 

Terenul în suprafaţă de 11.890 mp din zona Cazino Mamaia a fost vândut în 2007, firmei Mehmetoglu SRL  reprezentată de Sorina Hortolomei Moscu, al cărui nume apare în mai toate firmele din zona de interese a primarului Constanţei. Procurorii DNA o cercetează şi pe ea în dosarul extins, pentru săvârşirea infacţiunii de spălare de bani.  Situat în centru staţiunii Mamaia, unde preţul unui teren depăşeşte 2000 de euro/m, suprafaţa atribuită cumpărătorului SC Mehmetoglu a fost vândută cu 200 de euo/mp. 350.000 euro a fost avansul iar restul, până la 2, 4 milioane euro, fără TVA, în 12 rate, plătit până în 2010. Contractul de vânzare cumpărare, ar fi fost semnat, din partea primăriei Constanţa, de Radu Mazăre şi de două directoare .

                COMUNICAT DNA - Extindere urmărire penală primar Radu Mazăre 

În completarea comunicatului nr. 91 din 5 februarie 2014, privind efectuarea de acte de urmărire penală faţă de suspectul MAZĂRE RADU ȘTEFAN, primar al mun. Constanţa, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiuni de abuz în serviciu, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele: În cauza respectivă, în afara celor deja reţinute în sarcina suspectului Mazăre Radu Ştefan,  s-a dispus extinderea cercetărilor şi pentru infracţiunea de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate, faţă de valoarea comercială reală, a bunurilor aparţinând autorităţii publice în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestora, prevăzută de art.10 lit.a din Legea nr.78/2000 De asemenea, s-a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de următoarele persoane fizice şi juridice:

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate