Stelistul se va înscrie la școala de profil din Moldova, acolo unde nu are nevoie de Bacalaureat și ar putea primi chiar o derogare pentru a lucra în Liga I
Subiectul licenței lui Mirel Rădoi rămâne unul controversat. Interzis pe banca Stelei, la meciurile din Europa, și țintuit pe banca tehnică de comisiile interne, care nu-i mai permit să ofere sfaturi tehnice, antrenorul deghizat în director sportiv a găsit o portiță pentru a-și obține licența.
Nouă clase și vârsta majoratului
În luna octombrie, Rădoi se va înscrie la Școala de de Antrenori ce se află sub tutela Federației de Fotbal din Republica Moldova.
În țara vecină, regulile sunt mai puțin aspre, pentru că oricine poate să devină aspirant de licență, dacă a absolvit nouă clase și a împlinit 18 ani. „Principalul criteriu de selecție a candidaților este dragostea pentru copii și dorința de a contribui la dezvoltarea fotbalului în Republica Moldova”, stă scris pe siteul Federației de Fotbal din Moldova.
Mirel Rădoi și-a început cariera de antrenor în această vară, pe banca echipei Steaua
Mirel a primit ajutorul celor de la Școala Federală de Antrenori din cadrul FRF, reprezentată de directorul Dan Apolzan. Mai mult, în momentul în care va deveni cursant al școlii din Moldova, stelistul ar putea obține chiar o derogare ce-i dă dreptul de a antrena gruparea „roș-albastră” fără paravanul Dumitru Dumitriu.
Dan Apolzan nu a putut fi contactat telefonic pentru a răspunde reporterilor EVZ la întrebările legate de situația lui Rădoi.
Se predă și în limba rusă
În acest timp, directotrul sportiv al Stelei a explicat că putea să aleagă și înscrierea la cursurile Școlii de la Coverciano. „Am avut de ales între Moldova și Școala de Antrenori de la Coverciano, din Italia. Am preferat să merg la Chișinău, deoarece este mai aproape de casă, în timp ce în Italia se schimbă în mod constant orașul în care se țin cursurile și mi-ar fi luat mai mult timp să mă deplasez. În plus, la cele două Școli, diploma de Bacalaureat reprezintă doar un criteriu de punctaj, nu și unul obligatoriu”, a spus Rădoi, care în Moldova se va confrunta cu o problemă importantă. Unii dintre profesori predau doar în limba rusă.