Mircea Ionescu Quintus împlinește astăzi 97 de ani."Dacă nu luăm 20% la europarlamentare ne ducem acasă"

Mircea Ionescu Quintus împlinește astăzi 97 de ani."Dacă nu luăm 20% la europarlamentare ne ducem acasă"

Președintele de onoare al PNL își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Mircea Ionescu Quintus a venit la Parlament la ședința liberalilor, unde a fost așteptat cu un coș cu trandafiri galbeni. Crin Antonescu a postat un mesaj pe Facebook în care îi urează "La mulți ani!" seniorului liberal, iar liderul grupului PNL din Senat l-a omagiat în plen.

"Situaţia aceasta delicată am trăit-o de când mă ştiu în PNL, că mai mult în Opoziţie am fost decât la Putere. Pentru partid este bine să fim în Opoziţie, ne întărim mai mult, când suntem la guvernare ne ocupăm de alte treburi decât acelea ale partidului, încât nu socotesc o situaţie dificilă. Este un moment pe care sunt sigur că îl vom trece şi, aşa cum spunea şi preşedintele partidului, dacă nu luăm 20% ne ducem acasă", a spus seniorul liberal, întrebat ce sfat are pentru PNL aflat în Opoziţie.

El a adăugat că de ziua sa îşi doreşte sănătate şi că acelaşi lucru doreşte şi PNL.

"Eu îmi doresc sănătate şi aceeaşi sănătate o doresc şi PNL, numai că PNL este mult mai sănătos ca mine, deşi este mai bătrân cu vreo 60 de ani ca mine. Am venit aici pentru că mă simt în mijlocul colegilor mei ca în cea de-a doua familie, aşa am socotit întotdeauna partidul familia mea cea mare şi atât cât pot la vârsta mea foarte înaintată înţeleg să-mi fac datoria", a mai spus Quintus.

Ne puteți urmări și pe Google News

Despre candidatura preşedintelui PNL, Crin Antonescu, la şefia statului, seniorul liberal a afirmat că este prea devreme să se pronunţe. El l-a sfătuit pe Antonescu să aibă răbdarea şi puterea pe care a avut-o el în cei 80 de ani de când este membru al PNL. Aplaudat în plenul Senatului

Dimineață, în ședința de plen a Senatului, Mircea Ionescu Quintus a primit aplauze . "Astăzi un om politic de la care cu toţii avem de învăţat împlineşte 97 de ani. Este vorba de domnul Mircea Ionescu Quintus care de 65 de ani este membru al aceluiaşi partid, al PNL, pe care l-a slujit cu devotament, cu credinţă, cu încredere. Domnul Mircea Ionescu Quintus a fost senator, a fost ministru al Justiţiei şi a fost şi preşedinte al Senatului. Cred că sunt în asentimentul tuturor când îi urez în numele meu şi al dumneavoastră 'La mulţi ani!', multă sănătate şi cred că această urare poate fi însoţită şi de aplauze", a spus Puiu Haşotti. Mesaj de la Antonescu pe Facebook Președintele PNL l-a felicitat și el pe seniorul liberal pe Facebook. "Astăzi îl sărbătorim pe domnul Mircea Ionescu Quintus, Preşedintele de onoare al Partidului Naţional Liberal, un simbol al partidului nostru, cel care a făcut legătura dintre tradiţia interbelică şi afirmarea PNL după 1989. Cu ocazia aniversării celor 97 de ani, îi urez seniorului nostru multă sănătate, bucurii alături de cei dragi şi un sincer La mulţi ani!", a scris Crin Antonescu pe Facebook.  Mircea Ionescu-Quintus este preşedinte de onoare al PNL din 19 octombrie 2002. Quintus este scriitor, preşedinte de onoare al Uniunii Epigramiştilor din România şi membru al Uniunii Scriitorilor din România, membru a numeroase societăţi şi asociaţii culturale şi în conducerea unora dintre acestea, preşedinte de onoare al fundaţiilor culturale 'I.L. Caragiale' şi 'Nicolae Grigorescu' - Câmpina. CITIȚI ȘI:

  • Liberalii, în ședință la Parlament
  • Liberalii şi-au dat autogol cu Mircea Diaconu