Editura Evenimentul si Capital

„Quidam” , spectacolul magic al Cirque du Soleil, ajunge la Bucureşti

Autor: | | 0 Comentarii | 328 Vizualizari

Pregătirile de la complexul Romexpo intră în linie dreaptă luni. 500 de oameni, atât staff-ul local, cât şi cel al turneului, vor lucra non-stop pentru finalizarea ultimelor detalii ale producţiei. În ciuda dimensiunii impresionante a bagajelor, întreaga garderobă Quidam poate fi împachetată şi gata de drum în mai puţin de o oră. Mai mult decât atât, durează patru ore ca show-ul să fie dezansamblat complet, până la ultimul şurub, şi încărcat în camioane.

Acrobaţii spectacolelor „Quidam” se pregătesc să ajungă în Bucureşti pentru cele şase reprezentaţii pe care le vor susţine, zilnic, între 29 ianuarie şi 1 februarie, la complexul Romexpo, show-ul artiştilor Cirque du Soleil însemnând, printre altele, 4,5 tone de bagaje, 180 de valize şi 25 de camioane.

Distribuţia spectacolului „Quidam” include 45 de artişti, dar echipa Cirque du Soleil care se îndreaptă în acest moment spre România numără în total 110 persoane. Acrobaţii se reîntorc după o binemeritată vacanţă de sărbători. Pentru ei, după Bucureşti urmează un program aglomerat până la vară, cu opriri în fiecare săptămână într-o altă capitală europeană, prima fiind Bratislava.

Toţi artiştii au truse de machiaj proprii, cu care călătoresc în turneu. Fiecare dintre aceştia îşi aplică singur machiajul - au manuale detaliate pas cu pas, cu ilustraţii, care îi ajută să-şi ducă la bun sfârşit uimitoarele transformări în fiinţe supranaturale. Pentru buna organizare a spectacolului, Cirque du Soleil angajează specialişti locali din domenii variate: doctori, masori, kinetoterapeuţi, cizmari - vopsitori de pantofi şi croitori.

Un spectacol multipremiat, într-o cheie mai tenebroasă decât „Saltimbanco” şi „Alegria”, celelalte două producţii ale Cirque du Soleil care au fost prezentate până acum România, „Quidam” este o experienţă unică şi emoţionantă care va captiva spectatorii de toate vârstele, informează organizatorii evenimentului, Events.

Istoria Cirque du Soleil a început în 1984, de la un grup de 20 de artişti de stradă. În prezent este o importantă organizaţie cu sediul în Québec, ce oferă divertisment de înaltă ţinută artistică. Compania are aproximativ 4.000 de angajaţi, incluzând mai mult de 1.200 de artişti din aproape 50 de ţări diferite. Peste 100 de milioane de spectatori din aproape 300 de oraşe, din aproximativ 40 de ţări, de pe şase continente, s-au lăsat fascinaţi de vraja Cirque du Soleil.

Porţile Pavilionului Central al Romexpo se deschid cu o oră înainte de fiecare spectacol, iar programul reprezentaţiilor este următorul: 29 ianuarie, ora 20.00, 30 ianuarie, ora 20.00, 31 ianuarie, orele 16.00 şi 20.00, 1 februarie, orele 13.00 şi 17.00. Accesul în Romexpo se face din Bulevardul Expoziţiei, intrarea B. Parcarea este gestionată de Romexpo, cu plată (15 lei pe zi). Vor fi deschise parcările B şi C. Pentru locurile rămase în vânzare la data reprezentaţiilor va exista o casă de bilete la intrarea în Romexpo. În incinta Pavilionului Central va fi disponibilă garderobă (cu plată). Băuturile răcoritoare şi mâncarea vor putea fi achiziţionate pe bază de jetoane.

Biletele pentru spectacolul „Quidam” pot fi cumpărate şi prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti), la preţuri diferite, în funcţie de categorie: VIP - 500 de lei (adulţi) şi 350 de lei (copii), premium - 350 de lei (adulţi) şi 245 de lei (copii) şi tribune - între 150 şi 250 de lei (adulţi) şi între 105 şi 175 de lei (copii). Mai multe categorii de bilete sunt epuizate în acest moment, la toate cele şase reprezentaţii.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate