QATAR în centrul unui SCANDAL URIAȘ. Emiratul arab este ACUZAT că folosește MUNCĂ FORȚATĂ pentru pregătirea Campionatului Mondial de FOTBAL din 2022

QATAR în centrul unui SCANDAL URIAȘ. Emiratul arab este ACUZAT că folosește MUNCĂ FORȚATĂ pentru pregătirea Campionatului Mondial de FOTBAL din 2022

Amnesty International, o organizație pentru drepturile omului, susține că Qatar folosesește suspuși muncitori străini care lucrează forțat la construirea stadioanelor.

Potrivit Mediafax, muncitorii sunt obligați să trăiască în condiții precare și să plătească taxe enorme de recrutare. În plus, li se rețin abuziv bani din salariu și le sunt confiscate actele la sosirea în emiratul arab.

Organizația acuză FIFA că nu a luat măsuri să împiedice organizarea turneului din 2022, deși știa problemele din acest stat.

"Acest eveniment sportiv este construit pe fondul unor încălcări flagrante ale drepturilor omului. Este o pată pe conştiinţa fotbalului mondial”, arată raportul organizației pentru drepturile omului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Amnesty International face referire la construirea stadionului Khalifa, care face parte din complexul sportive Aspire Zone, care a fost folosit în trecut de unele dintre cele mai bune echipe de fotbal din lume, printre care Bayern Muchen, Everton și Paris Saint – Germain.

Totodată, organizația le-a cerut marilor sponsori ai Campionatului Mondial din 2022 să pună presiune pe FIFA pentru a încheia aceste abuzuri.

Organizația pentru drepturile omului a intervievat 231 de muncitori. Majoritatea dintre ei provin din Asia de Sud, 132 lucrând la stadionul Khalfa, iar 99 pe spațiile verzi care înonjoară complexul sportive Aspire Zone.

"În momentul în care am reclamat că n-am mai fost plătit de luni bune, angajatorul a ţipat la mine şi mi-a zis că, dacă o să mai protestez, nu voi părăsi ţara vreodată", a spus un muncitor străin care lucrează la obiectivele menționate anterior.