Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a spus că Reding a fost dezinformată " pe filiera Băsescu-Macovei"

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a spus că Reding a fost dezinformată " pe filiera Băsescu-Macovei"

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan a afirmat că Viviane Reding, comisarul european pe justiție, trebuie să-și retragă afirmațiile cu privire la faptul că în România s-ar fi pus problema reducerii atribuțiilor CCR, spunând că este vorba de dezinformări ale lui Traian Băsescu și ale Monicăi Macovei.

 "În calitate de comisar european, nu poţi să emiţi mesaje politice cu atâta nonşalanţă, aşa cum a făcut din nou doamna Reding. Îi cer acesteia să-şi retragă afirmaţiile cu privire la faptul că în România s-ar fi pus problema reducerii atribuţiilor CCR în 2012. Referirea sa este reprobabilă şi bazată pe dezinformările primite pe filiera Băsescu-Macovei. Lansarea acestui mecanism era un prilej de reparare a unei situaţii discriminatorii - mă refer la existenţa MCV în doar două state membre - şi nu un prilej de denigrare pe nedrept a României", a afirmat Cătălin Ivan.

Purtătorul de cuvânt al PSD a mai spus că "PSD salută noul sistem european de sancţionare a ţărilor membre care încalcă statul de drept, precum şi faptul că nu există discriminări şi se aplică în toate statele membre. De altfel, noi am şi votat pentru acest mecanism în Parlamentul European, spre deosebire de populari şi reprezentanţi ai PDL". Purtătorul de cuvânt al PSD mai spune că, dincolo de mistificarea evenimentelor de acum doi ani, aduse în discuţie pentru a nu se vorbi doar despre Ungaria, unde este un guvern PPE, scandaloasă este afirmaţia bazată pe dezinformări cu privire la România.

Ne puteți urmări și pe Google News