Editura Evenimentul si Capital

Puroificare etnică | ALICE ÎN ȚARA NETERMINATĂ

Florin Toma
Autor: | | 4 Comentarii | 524 Vizualizari

Tentativa lui Liviu Dragnea – un „malfaiteur” care trăieşte numai din tentative, de orice: de la jaf, trădare, evaziune şi abuz, până la mituire, extorcare şi puci – deci, tentativa lui, chipurile dibace, dar de fapt e mai mult gestul sinucigaş al unui disperat, de a-şi apropia (şi apropria!) UDMR la votul pentru trecerea moţiunii, se pare că a eşuat.

 Tot mai multe semne sunt că undeva, nu ştim la ce nivel şi în dreptul cui, a apărut vorba aceea cu „mintea cea de pe urmă”. (NOTĂ: Zicala, foarte inteligentă – v-o readuc aminte: „Dă-i, Doamne, românului mintea cea de pe urmă!” – e un pic cam ofensatoare, însă n-are-a face, românul e învăţat cu vitregiile… Adică, pe prima – minte – a făcut-o praf, aşa că se roagă la Dumnezeu să-i dea, dacă se poate, ultimul grăunte de înţelepciune, ultima fărâmă de chibzuinţă, cea din urmă frântură de judecată şi socoteală, spre a fi în stare să ocolească, în fine, primejdia, să treacă puntea, să evite cumpăna blestemată. Din păcate, însă treaba rămâne ca-n gară, în sensul că se sfârşeşte în coadă de peşte, fiindcă nu se ştie dacă Dumnezeu e fraier şi se-nduplecă de fiecare dată în faţa prostiei şi a smintelii, mai ales că cererile abundă din ce în ce mai insistent!).

Sunt două posibilităţi. Ori ulanii Hunor, Markó şi Borbély, din secta „codrilor albaştri” condusă de Verestóy, şi-au dat seama nu doar că cererile lor sunt mai mult decât exagerate, ba chiar lipsite de obraz, dar şi că, în ciuda promisiunilor lui Dragnea şi a votului PSD+ALDE, treaba s-ar fi împotmolit la CCR (care nu ar fi admis o şi mai accentuată autonomie a ţinutului secuiesc, decât cea destul de largă pe care o are acum!). Pe de altă parte, UDMR – această adunare compozită a grofilor politicii maghiare în România (însă la cât de bine servesc ei şi apără interesele ţării, particula „R” din titulatură ar trebui scoasă!) – fondată, atenţie! chiar în ziua de 25 decembrie 1989 (ai zice că se aflau deja în blocstarturi!), nu a conceput, de 28 de ani de când e pe scena politică, cu toate că ea nu este o formaţiune politică, ci doar o uniune constituită pe baze etnice, deci, nu a conceput să nu fie luată parteneră la guvernare. Cu orice partid, în orice coaliţie, cu stânga, cu dreapta, cu comuniştii, cu liberalii, cu ţărăniştii, nu a contat, s-a lipit de oricine i-a mai satisfăcut câte o poftă, i-a mai cârpit câte un compromis, i-a mai făcut câte o concesie. Pentru UDMR, care, nota bene, nu mai serveşte demult interesele comunităţii pe care pretinde că o reprezintă, ci numai pe cele ale camarilei ultra-corupte a Uniunii, totul e posibil şi moral. Şi, bineînţeles, eminamente de sorginte maghiară. Dacă ar fi să facem un nevinovat joc de cuvinte, am zice că singura sa coloană dreaptă este…a 5-a!!

Ori, iată, în sfârşit, şi a doua parte disjunctivă, Dragnea şi-ar fi tras sufletul (mă rog, un fel de a zice!) şi şi-ar fi domolit cu prudenţă avântul pustiitor. Se ştie că profilul său moral lacunar, caracterul său fragil ca o smicea, structura sa firavă – toate datorate, fireşte, extracţiei sale modeste şi zestrei genetice paupere primite la ivire – îl fac să-şi piardă minţile şi să fie pe punctul de a da foc la ţară, partid şi popor, atunci când nu e lăsat să-şi împlinească aspiraţiile şi ambiţiile de lider maxim. Iar, de departe cea mai mare dorinţă a sa este să fie liber. Să nu mai aibă coşmaruri cu incinte sufocante de 2x2 fără geam. Să nu i se mai pară, în zori, când ziua se-ngână cu noaptea, exact la ora propice descinderilor, că, în loc de cântatul cocoşilor din bătătura părintească, aude bătăi mascate în poarta ranch-ului şi zăngănit infernal de cătuşe.

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Pagina 1 din 2
Tag-uri: Dragnea, liviu, Dumnezeu, ALDE, PSDStirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
15:31 REACȚIA unui JUDECĂTOR despre REVOCAREA lui KOVESI: „Nu pot să nu remarc...” 14:30 TOADER reacționează în fața ACUZAȚIILOR. A făcut PUBLIC un RAPORT SECRET? 12:09 Actrița Oana Pellea are un mesaj pentru Tudorel Toader după RAPORTUL KOVESI: „Ce păcat, domnule Toader... mare păcat...” 10:54 Norica Nicolai prevesteşte ATACUL LA PREŞEDINTE! Nu poate refuza cererea ministrului Justiţiei 10:20 DEZVĂLUIRI de la VÂRFUL PSD. ADEVĂRUL despre REVOCAREA lui KOVESI a fost scos la LUMINĂ de un SENATOR 10:08 RAPORTUL prin care se cere REVOCAREA șefei DNA a fost publicat pe site-ul Ministerului Justiției. DOCUMENTUL OFICIAL 10:04 REVOCAREA ȘEFEI DNA. Câți români au urmărit anunțul lui Tudorel Toader 09:04 PLANUL SECRET al PSD pentru REVOCAREA lui KOVESI. Curtea Constituțională va fi IMPLICATĂ 22:22 Un nou MESAJ DE SUSŢINERE pentru Kovesi, de la nivel înalt. VIITOR STABILIT pentru şefa DNA: „Concluzia şi acţionăm” 21:21 Kovesi şi PRIMA REACȚIE după ANUNȚUL REVOCĂRII făcut de Toader. Ce a declarat șefa DNA. Este ALERTĂ în JUSTIȚIE! 20:56 „Bâlbâiala” pe tema REVOCĂRII Codruței Kovesi, opera Monicăi Macovei! Un judecător lansează ACUZAȚII FĂRĂ PRECEDENT 20:16 Procurorul care susține că 135 de colegi cer apărarea reputației profesionale: ”Vreau să-i dau un cap în gură! 19:55 Viorica Dăncilă, REACȚIE după cererea de REVOCARE Laurei Kovesi. „Nu CONTEAZĂ ce CRED eu. Trebuie o LUATĂ o DECIZIE” 16:57 Procurorul Negulescu este „client fidel” al Inspecției Judiciare: CERCETAT de 30 de ori până acum! 13:10 Iohannis, PRIMA REACȚIE despre REVOCAREA lui Kovesi. Președintele, ATAC DUR la Toader. „Nu am văzut raportul, nu a văzut nimeni raportul...” 11:42 DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE după anunțul lui Toader! Președintele Iohannis NU POATE REFUZA revocarea șefei DNA. Cum se vor arunca ZARURILE pentru Kovesi? 10:48 Parchetul General așteaptă publicarea raportului lui Toader. Ce spune Lazăr despre REVOCAREA șefei DNA 09:42 Toader, ANUNȚ cu privire la RAPORTUL despre șefa DNA. „Tot ce am vorbit aseară este absolut valabil. Remediem și...” 23:27 Liderul Opoziției, ATAC DEVASTATOR la adresa lui Tudorel Toader: „Este avocatul penalilor” 20:08 Iohannis NU SUSŢINE REVOCAREA Laurei Kovesi. MESAJ PENTRU ISTORIE de la Cotroceni: „Lipsă de claritate”

Articole salvate