Editura Evenimentul si Capital

Puiu Popoviciu ar putea rămâne fără bani! USMAV cere în instanță recuperarea prejudiciului

Puiu Popoviciu
Autor: | | 3 Comentarii | 1537 Vizualizari

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară(USAMV) a solicitat instanței să se constituie parte vătămată și să-și recupereze prejudiciul de la omul de afaceri Puiu Popoviciu. Conform site-ului luju.ro, Senatul USAMV s-a constituit parte civilă în dosarul Puiu Popoviciu sub ameninţarea cu puşcăria pentru favorizarea infractorului, după ce procurorul DNA a descins la Universitate pentru instructaj. USAMV nu şi-a putut calcula prejudiciul şi s-a mers exclusiv pe raportul specialistului DNA. Asta e motivul pentru care lotul Popoviciu a fost condamnat definitiv, fără că la fond să se decidă până în ziua de azi dacă există prejudiciu, scriu cei de la luju. Omul de afceri afaceri Aurel Gabriel Popoviciu, cunoscut sub numele de Puiu Popoviciu, a fost condamnat la 7 ani de închisoare, alături de alte persoane în dosarul Băneasa - USAMV.

”Pentru că problema calculării prejudiciului lungea procesul, judecătorul fondului Ion Bogdan Tudoran, de la Curtea de Apel Bucureşti, a disjuns latura civilă de dosarul penal propriu-zis şi, prin sentinţa din 23 iunie 2016, a dat condamnări grele de până la 9 ani închisoare lotului Popoviciu, ignorând existenţa prejudiciului, care este unul din elementele constitutive ale infracţiunii de abuz în serviciu. Mai mult, în apelul declarat la Înalta Curte, procesul s-a judecat în viteză în aceleaşi condiţii, omul de afaceri Puiu Popoviciu, rectorul Ioan Alecu şi alţii fiind condamnaţi la grămadă, în mod definitiv, în august 2017, fără să se reţină că ar există vreun prejudiciu, întrucât latura civilă a fost disjunsă aberand la fond. Indiferent ce interpretări juridice ale Codurilor noastre pline de aberaţii vor găsi judecătorii în motivarea finală pentru a justifică anomalia unei condamnări de acest gen, opinia noastră este că o astfel de condamnare în care s-a pus carul înaintea boilor, încalcă dreptul la un proces echitabil prevăzut de CEDO.

Existenţa prejudiciului (latura civilă) se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul disjuns nr. 4445/2/2016, abia la 29 septembrie 2017”  mai notează jurnaliștii . Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) s-a asociat cu firma Băneasa Investments, asocierea vizând cele 220 de hectare pe care s-a edificat complexul comercial Mall Băneasa, ci dimpotrivă statul a câştigat peste 800 milioane de dolari, adică de patru ori mai mult decât valoarea terenului. 

Puiu Popoviciu se află acum în Regatul Marii Britanii iar autoritățile române au cerut extrădarea. 

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate