Editura Evenimentul si Capital

O secvență de neuitat: Miezul nopții de 12 spre 13 octombrie 2017: PSD făcut groggy. La propriu și la figurat!

Autor: | | 14 Comentarii | 11680 Vizualizari

PSD făcut groggy. La propriu și la figurat! - Dacă aș mai conduce o publicație (un săptămînal generalist, gen Zig- Zag Magazin sau Expres Magazin, la vremea respectivă atingînd peste 600 000 de exemplare tiraj), aș lansa o rubrică intitulată: Secvențe de neuitat din Marele Spectacol al Politicii postdecembriste.

Am semnalat că, deși de la căderea Comunismului, au trecut peste două decenii, nu avem încă un institut, o fundație, un ONG care să strîngă material pentru viitorime despre perioada postdecembristă: documente de stat, fotografii, filme, secvențe televizate, memorii ale principalilor actori politici, colecții de publicații semnificative.

Se pierd bani pe institute fără nici o legătură cu cercetarea: Institutul de studiere a crimelor comunismului (auzi, studierea Crimelor comunismului, de parcă ar fi Parchetul general, nu o instituție științifică), Institutul de studiere a totalitarismului, din start propunîndu-și să abordeze propagandistic și nu științific Istoria comunismului. Nimeni din Statul ăsta român nu se gîndește că trec anii și documentele despre postdecembrism, despre ceea ce e deja Istorie, se pierd pentru totdeauna.

E lesne de înțeles de ce joi spre vineri noaptea am tresărit dînd cu ochii de Secvența de la conferința de presă comună a lui Liviu Dragnea și a lui Mihai Tudose după reuniunea CExN.

Știam și eu deja, ca mai toți confrații din presă, că reuniunea se încheiase cu îngenuncherea PSD de către Sistem în urma șantajului ieftin numit demisia lui Mihai Tudose. Mihai Tudose, unul dintre politicienii crescuți în pepiniera de cadre a SRI, un fel de Ștefan Gheorghiu al ultimului deceniu, amenințase cu demisia din funcția de premier dacă nu pleacă din Guvern cele două penale, colege de partid, evident, una dintre ele Rovana Plumb, personaj istoric al Partidului, infinit mai importantă pentru istoria PSD decît Mihai Tudose, un neica nimeni pînă cînd a fost citat pe unitate ca premier al României.

Deoarece PSD se afla în fața unui șantaj – pleacă miniștrii puși de partid ca să le ia locul miniștrii puși de SRI sau premierul își dă demisia și atunci partidul trece în Opoziție -, ar fi fost de așteptat de la cel mai puternic partid din Istoria postdecembristă și nu numai, partidul care a repurtat în decembrie 2016 cea mai mare victorie electorală din ultimii 27 de ani, partidul care n-are Opoziție, să respingă șantajul prin votarea împotriva remanierii cerute de butonul numit Mihai Tudose.

N-a fost așa.

PSD s-a scăpat pe el la gîndul că s-ar putea pune rău cu Sistemul.

Prin urmare, le-a forțat pe cele două să demisioneze, le-a lăudat pe față și pe dos (Despre morți numai bine!) și n-a mai pus la vot la nimic.

După care, prin viteazul Liviu Dragnea a început să se smiorcăie la conferința de presă, că n-a avut ce face, dacă dînsele au demisionat…

Un partid care conduce România se poate confrunta la un moment dat cu situații de răscruce pentru țară, situații care cer curaj, determinare, eroism, ridicare la înălțimea momentelor de glorie din Istoria țării.

Loading...
Pagina 1 din 2


Tag-uri: psd, dragnea, tudose

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate