Editura Evenimentul si Capital

PSD dormi liniștit! Liviu Dragnea toarce pentru tine! | ROMANIA LUI CRISTOIU

Ion Cristoiu
Autor: | | 27 Comentarii | 8881 Vizualizari

Duminică seara, după şedinţa de guvern, în care s-a adoptat Ordonanţa 14, prin care se abrogă Ordonanţa 13, am aflat că Liviu Dragnea va avea o intervenţie publică despre evenimentele petrecute sîmbătă şi duminică. Momentul duminică seara fusese gîndit de Organizatorii Protestelor spontane drept una a maximului de participanţi.

E interesant de notat că, spre deosebire de toate protestele postdecembriste, toate din sfera Mișcări spontane organizate, cel din Piața Victoriei mizează pe număr de participanți. De aici mărirea numărului de către Digi 24, televiziunea fanion a Binomului și micșorarea numărului de către România tv, cel mai consecvent post PSD-ist.

Ca toate evenimentele de excepţie postdecembriste şi aceste demonstraţii uriaşe îşi vor dezvălui cu vremea dedesubturile. Ca jurnalist care am cutezat în februarie 1990 să-mi pun întrebări în scris despre dupăamiaza lui 22 decembrie 1989, n-am nici o șovăială în a-mi pune întrebări și despre demonstrațiile din Piața Victoriei.

Despre gestul nesăbuit al Guvernului de a modifica Codurile penale printr-o operaţiune ce lăsa impresia uneia ruşinoase am mai scris. A fost opera lui Liviu Dragnea care a vrut să scoată castanele din foc cu mîna lui Sorin Grindeanu.

Rămîne fără răspuns, ca şi-n cazul iresponsabilităţilor lui Victor Ponta din săptămîna celui de-al doilea tur al prezidenţialelor (refuzul de a-l demite pe Titus Corlăţeanu şi de a deschide noi secţii) întrebarea: Cine l-a sfătuit să decidă aşa pe Liviu Dragnea?

Eu am o bănuială. Cineva l-a asigurat pe șeful PSD că nu se va întîmpla mare lucru.

Voi spune mai multe într-un alt comentariu, pentru că e nevoie de un spaţiu mai amplu.

Prin grija Diviziei Internet a SRI mi s-a clonat facebookul.

Lucrătorii stătuți ai SRI îmi pun în seamă tot felul de prostii. Deocamdată ţin să reamintesc cititorilor că, indiferent ce se va întîmpla, nu voi renunţa la poziţia mea de Istoric al clipei faţă de evenimentele de după alegeri.

În această postură, voi continua să consider toate evenimentele în legătură cu Ordonanţa ca depăşind cu mult hotarele unei manipulări faţă de un gest de aroganţă tipic PSD.

Țin să reamintesc asta, deoarece am sesizat că și eu, care țin să rămîn neutru în acest Război civil, sunt ținta agresiunii din partea SRI. Divizia Internet a SRI a creat o clonă a facebookului meu pentru a-mi pune în seamă tot felul de tîmpenii, pe care doar mintea stătută a lucrătorilor din Pădurea Bănească le pot născoci.

Voi considera că ne aflăm în faţa unui Război civil politic declanşat de forţe interne şi externe după alegerile din 11 decembrie 2017.

Pe plan intern, Klaus Iohannis şi Sistemul nu s-au împăcat cu ideea unei victorii zdrobitoare a PSD+ALDE, avînd drept punct de program Destructurarea Sistemului. Pe plan extern, România a nimerit în Războiul Uniunea Europeană – Donald Trump. Uniunea Europeană, de fapt cea mai rămas din UE după Brexit, cuplul Germania-Franţa, a înghiţit găluşca pierderii Poloniei şi Ungariei în favoarea lui Trump.

Se profila la orizont, după 11 decembrie 2016, spectrul unei Românii care să ia calea Ungariei şi Poloniei. Imediat după alegeri, Klaus Iohannis şi Sistemul au fost asigurate din afară de sprijin în Operaţiunea:

Un Guvern PSD marionetă a lui Klaus Iohannis. Precizez din nou că aceste aserţiuni nu sînt nici pro, nici contra evenimentelor din ultimul timp. Ca şi în cazul altor evenimente din istoria noastră, încerc să văd culisele mai mult decît acoperite ale unor evenimente capitale pentru destinul românesc. Guvernul Sorin Grindeanu a abrogat Ordonanţa 13.

După opinia mea – pe care am mai exprimat- o public – Sorin Grindeanu trebuia să demisioneze, dar să nu abroge el Ordonanţa. Dacă timp de o săptămînă ţi-ai asumat-o, în ciuda uriaşei presiuni interne şi externe, ţi-o asumi pînă la capăt. A renunța așa, ca și cum ai rîgîi fără a pune mîna la gură, la o decizie asumată și susținută, înseamnă că ești ceea ce se cheamă un căcăcios.

Prin gestul incredibil de abrogare a unei Ordonanţe date cu cîteva zile în urmă, Sorin Grindeanu şi-a făcut praf şi pulbere bărbăţia politică. Dar nu numai atît.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate