Editura Evenimentul si Capital

PSD, acuzat de tentative de fraudare a alegerilor

Metoda „viza de flotant” a fost patentată la alegerile parlamentare din 2012, dar şi la cele prezidenţiale din 2014.
Autor: | | 0 Comentarii | 1035 Vizualizari

Zeci de cetăţeni din localităţile invecinate comunei Vela -Dolj, în special din Terpeziţa, dau năvală să-şi obţină viză de flotant. Oamenii s-au gândit să facă o afacere din "vânzarea" adresei pe bani. Ei au solicitat și au primit viză de flotant exact cu puțin timp înainte de alegerile locale. Marea migratie electorala ar putea influenţa rezultatul alegerilor locale.

In doar trei luni, 160 de doljeni au cerut la Serviciul de Evidenţă a Persoanei viză de flotant în comuna doljeana Vela pe motiv că vor lucra in agricultură. Un reprezentant al administratiei judetene acuză că aceştia ar fi fost convinsi de membrii PSD Dolj. "Se vorbeste că PSD ar fi dat bani celor care au cerut viza de flotant".  

Conform legii, persoanele cu drept de vot care şi-au stabilit reşedinţa într-o altă unitate administrativ-teritorială cu cel puţin trei luni înaintea datei alegerilor îşi pot exercita dreptul de vot în unitatea administrativ-teritorială respectivăIn opinia consilierului județean PNL Marian Irinei, avalansa de flotanti nu este altceva decât o tentativă de fraudare a alegerilor, persoanele neavand nicio tangenta cu localitățile respective, dar care pot influenta destinele unei comunități, viciind astfel rezultatul votului.  

 

 

Foto: Consilierul judetean Marian Irinei si senatorul Marinica Dinca.  

„Am constatat prin deplasările mele în teritoriu că noi ne confruntăm cu fenomenul vizelor de flotant sau vizelor de reşedinţă, cum se mai spune. Astăzi, vin cu un exemplu concret. Este vorba de comuna Vela, din judeţul Dolj. Aici, PSD Dolj pregăteşte fraudarea alegerilor. Cu aproximativ o săptămână de zile în urmă am depus la punctul de lucru al Serviciului de Evidenţa Populaţiei, la Sălcuţa, acolo unde este arondată Vela o adresă prin care am solicitat în calitate de consilier judeţean a mi se elibera o listă cu cetăţenii care în lunile ianuare, februarie şi martie au solicitat şi au obţinut viză de flotant în localitatea Vela. Am primit şi răspuns foarte rapid şi vreau să vă dau citire acest răspuns. Aşadar sunt informat că în cele trei luni au obţinut vize de flotant în localitatea Vela un număr de 160 de cetăţeni. Stau şi mă întreb: o fi vorba de refugiaţii aceia din Siria sau e vreun mare investitor în Vela şi face angajări astfel încât lumea se îngrămădeşte să facă vize de flotant la Vela. Nu cumva se pregăteşte fraudarea alegerilor în comuna respectivă ?! Există un precedent de la alegerile trecute. Eu cunosc cel puţn cinci-şase comune unde au fost dschise dosare penale, tocmai pe acest motiv, pe aceste vize de flotant. Vreau să ii somez pe cei care se pretează la astfel de practici că se expun unui dosar penal. Trag un semnal de alarmă şi mă adresez prefectului judeţului Dolj să dispună verificarea prin intermediul instituţiei din subordinea domniei sale, a Poliţiei Române, pentru că avem şi temei legal”, a declarat consilierul judetean PNL Marian Irinei. 

Marea migratie electorala din 2012 

Pagina 1 din 2


Tag-uri: Marian Irinei

Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate