Editura Evenimentul si Capital

PROTESTE DETURNATE, conform DEZVĂLUIRILOR SENZAŢIONALE ALE SRI. Documentul istoric ARATĂ O GRAVĂ ANOMALIE la nivelul instituţiilor. DOVEZILE INCREDIBILE anunţă startul unui RĂZBOI DUR. S-a stabilit cine SUNT VINOVAŢII pentru VIOLENŢELE din Piaţa Victoriei

PROTESTE DETURNATE, conform DEZVĂLUIRILOR SENZAŢIONALE ALE SRI.
Autor: | | 13 Comentarii | 8974 Vizualizari

Serviciul Român de Informaţii a transmis un comunicat în care precizează că a atransmis, conform competenţelor legale, informaţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Jandarmeriei Române şi Serviciului de Pază şi Protecţie despre intenţiile de organizare sau de deturnare a manifestărilor publice îndreptate împotriva Guvernului, în timpul protestelor din această seară.

Serviciul Român de Informaţii arată că şefii din MAI, Poliţia Română, Jandarmeria Română şi SPP au fost informaţi despre pericolul deturnării manifestaţiilor paşnice din Piaţa Victoriei. Doi importanţi oameni din structurile MAI sunt nominalizaţi:secretarul de stat Viorel Ştefu şi şeful Poliţiei Române, chestorul Bogdan Despescu.

“În legătură cu afirmaţiile apărute în spaţiul public referitoare la informările SRI cu privire la protestele din dată de 1 februarie 2017, facem următoarele precizări: Serviciul Român de Informaţii a acţionat potrivit competenţelor legale deţinute, datele şi informaţiile obţinute cu privire la intenţiile de organizare sau deturnare a acţiunilor publice  de protest din centrul Capitalei fiind transmise operativ instituţiilor legal abilitate să intervină pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice”, arată SRI.

În continuare, serviciul secret precizează: “În această situaţie a existat un schimb de informaţii operativ, potrivit procedurilor stabilite la nivelul instituţiilor, cu Ministerul Afacerilor Interne, la nivelul Secretarului de Stat Ştefu Viorel şi Bogdan Despescu - IGPR, precum şi la nivelul Jandarmeriei şi SPP. Conform Legii 51/1991 privind securitatea naţională a României, republicată în 2014 şi Legii nr. 14/1992 SRI are competenţe  pentru obţinerea de date necesare prevenirii şi contracarării activităţilor extremiste. Pe această zona, SRI nu a avut surprize operaţionale. SRI nu are competenţe în ceea ce priveşte manifestările grupărilor ultras, însă dacă se obţin date de interes pentru instituţiile cu atribuţii pe ordine publică acestea sunt furnizate cu celeritate, aşa cum s-a întâmplat în cazul protestelor din dată de 1 februarie din Capitală".

Secretarul de stat Viorel Ştefu (Foto:adevarul.ro)

Oficiali ai SRI explică faptul că, în situaţii de criză, de proteste etc, informarea se face operativ, adică instant, cu secretarul de stat responsabil pe zona de ordine publică, în speţă Viorel Ştefu. “Deci am avut informaţii legate de ultraşi, nu intră în competenţă noastră, dar am transmis imediat ce le-am obţinut secretarului de stat”, precizează oficialul SRI.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate