Editura Evenimentul si Capital

Protest neobișnuit: “Morții” care au mers să voteze

Autor: | | 4 Comentarii | 447 Vizualizari

Zeci de ”zom­bie” au ieșit astăzi din Cimi­ti­rul cen­tral din Chi­și­nău, pen­tru a se îndrep­ta către sec­ți­i­le de vota­re. Este vor­ba des­pre un pro­test mai puțin obiș­nu­it, orga­ni­zat de cin­ci tine­ri mobi­li­zați pe Inter­net, care se decla­ră deran­ja­ți de pre­zen­ța în lis­te­le elec­to­ra­le a nume­lor de per­soa­ne demult dece­da­te.

Sâm­bă­tă, 29 octom­brie, de Ziua Tăce­rii, cu numai o zi îna­in­tea ale­ge­ri­lor pre­zi­den­ți­a­le, mai mul­ți ”ale­gă­to­ri mor­ți” au ieșit din locu­ri­le lor de odih­nă din Cimi­ti­rul cen­tral și alte cimi­ti­re. ”Zom­bie” spun că apre­cia­ză ges­tul CRIS Regis­tru și cel al Comi­si­ei Elec­to­ra­le Cen­tra­le de a le per­mi­te să se regă­seas­că în lis­te­le de vot, iar ast­fel să se sim­tă impor­tan­ți, potrivit zdg.md

După un schimb de păre­ri des­pre situ­a­ția poli­ti­că din țară și pasi­vi­ta­tea tine­ri­lor în a ieși la urne­le de vot, cu cer­ti­fi­ca­te de deces și de exhu­ma­re în mâi­ni, în loc de bule­ti­ne de iden­ti­ta­te, pe muzi­că de fan­fa­ră, așa-zișii ”zom­bie” au por­nit chiar din fața cimi­ti­ru­lui, către sec­ți­i­le de vota­re.

Potri­vit orga­ni­za­to­ri­lor, ide­ea protestului-pamflet a apă­rut după ce au con­sta­tat că în ulti­mii zece ani numă­rul ale­gă­to­ri­lor a cres­cut cu aproa­pe un mili­on de per­soa­ne. Asta, în opi­nia mani­fes­tan­ți­lor, deno­tă o ten­ta­ti­vă evi­den­tă de fra­u­da­re a ale­ge­ri­lor pre­zi­den­ți­a­le, lucru inac­cep­ta­bil într-un sta­te demo­cra­tic de drept.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate