Editura Evenimentul si Capital

Protest împotriva lui Nicuşor Constantinescu: „Ne-a ajuns cuţitul la os, trăim într-un judeţ terorizat, umilit, batjocorit”

14-04/evz-primar-valentin-vrabie-si-locuitori-protest-cjc_1-465x390
Autor: | | 8 Comentarii | 1477 Vizualizari

Consiliul Judeţean Constanţa a fost „ zdruncinat”, pentru prima dată de când este condus de Nicuşor Constantinescu, de un amplu protest al locuitorilor din judeţ. Peste 1100 de localnici ai comunei Peştera, în frunte cu primarul independent, Valentin Vrabie, şi-au arătat nemulţumirile faţă de „abuzurilor” autorităţilor judeţene şi „încălcarea flagrantă” de către Nicuşor Constantinescu a drepturilor garantate de legea administraţiei locale

Platoul din faţa Consiliului Judeţean Constanţa a fost împânzit de oamenii din comuna Peştera, „indignaţi, nu manipulaţi”, care au venit să ceară socoteală asupra refuzului constant al CJC de a reabilita drumul judeţean DJ 223B care leagă localităţile aşezării dar şi pentru faptul că din 2009, comunei nu i-a fost alocat niciun leu pentru nevoile comunităţii. Localnici de toate vârstele, cu flori în mână şi pancarte pe care au scris ”La votare ne-aţi rugat, dar la greu ne-aţi ignorat” sau „Judeţ fără viitor, cu Nicuşor Dictator” şi”Faceţi din demnitate, o prioritate”, s-au manifestat paşnic şi au cerut „Să fim respectaţi”. „Am venit pentru că ne-a ajuns cuţitul la os. Avem un drum al morţii pe care au loc accidente aproape zilnic, un elev a rămas cu sechele şi azi după patru ani. În 2013 am avut parte de inundaţii care ne-au distrus localitatea, au distrus toate drumurile şi podeţele. Din partea acestor domni preşedinţi şi vicepreşedinţi şi toţi consilierii judeţeni, nu am primit nimic” a explicat primarul Valentin Vrabie. Oamenii spun că pe Nicuşor Constantinescu l-au văzut doar la televizor. “ Nu era prea bine ce făcea acolo, am văzut că l-a luat poliţia şi el se agăţa de maşină, nu ştiu ce este, parcă e viceprimar, de ce până acum nu s-a gândit şi la noi?”, comentează bătrâna Eugenia Roşca. “Şi domnul Nicolae Moga ( senator PSD de Constanţa) care a venit şi a zis că ne face şoseaua, unde e ? Nu a făcut nimic, ne-a adunat la Căminul Cultural, că face drumul, ne-au dat pozele lor şi.. nimic” a completat-o prietena ei, Vasilica Tudorache.

Au venit la protest cu autocare închiriate din alte judeţe 

“Niciun operator de transport din judeţul Constanţa nu a vrut să ne închirieze măcar un autocar. Toate cele 21 de autocare le-am adus din judeţele alăturate. Vă daţi seama în ce teroare trăiesc oamenii ăştia, au zis că nu se poate, că se supără domnul preşedinte Nicuşor Constantinescu, că se supără mafia din Constanţa. Asta este conducerea pe care o alegem, manipulându-ne. Este o dovadă clară că judeţul acesta trăieşte sub teroare şi ar fi bine ca toţi constănţenii să se trezească. Aici, azi, s-a aprins o scânteie. Rog pe domnii de la CJC să se gândească. Dacă prin comportamentul şi prin indiferenţa cu care tratează administraţia publică vor pune pe această scînteie, benzină, peste câteva luni  sunt convins că vom reveni aici şi cu siguranţa, ni se vor alătura sute de mii de constănţeni care trăiesc la fel, în acest judeţ terorizat, umilit, batjocorit” a transmis primarul Valentin Vrabie. El este decis să nu renunţa la propria independenţă. “Cu politizarea excesivă a administraţiei locale, ţara e din ce în ce mai săracă. Că primarii nu se ocupă cu adevărat de administraţia publică ci se ocupă să răspundă ordinelor şi organizarilor politice ale partidelor din care fac parte”. Protestatarii nu au intrat în sediul Consiliului Judeţean, preşedintele Nicuşor Constantinescu fiind internat într-un spital  din Bucureşti. Au depus însă, pe treptele de la intrare, mii de flori şi toate pancartele, înlăturate rapid de angajaţii CJC şi duse la gunoi. Reacţia venită din partea vicepreşedintelui CJC Cristinel Dragomir pare şocantă. “Omul ăsta ne înjură de şase ani de zile. Nu am ce să discut cu el, eu discut cu cineva care vine la CJC, nu care discută cu presa.  El a fost un răsfăţat al CJC, a primit bani, poate mai mulţi decât alţi primari.  El ţipă de ani de zile, aţi mai văzut pe unul să se comporte aşa?  Nu mă interesează idioţeniile pe care le spune Vrabie. Sunt poveşti ce spune el”.

Primarul comunei Peştera va merge la DNA cu probe contra lui  Nicuşor Constantinescu 

Loading...
Pagina 1 din 2


Tag-uri:

Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate