Editura Evenimentul si Capital

PROPUNEREA CNA în privința ALEGERILOR LOCALE -Anchetele din stradă NU TREBUIE SĂ FIE REPREZENTATIVE pentru OPINIA PUBLICĂ

Conform propunerii C.N.A., emisiunile electorale sau dezbaterile nu pot folosi simbolurile naționale ale României.
Autor: | | 0 Comentarii | 232 Vizualizari

Românii sunt chemați la vot în data de 5 iunie, iar reflectarea campaniei electorale în audiovizual trebuie să respecte, pe lângă prevederile legale din actele normative, și decizia Consiliului Național al Audiovizualului privind regulile de desfășurare a campaniei pe T.V. și radio.

Proiectul C.N.A. este supus dezbaterii publice, pe site-ul instituției, până la data de 8 aprilie. Iată principalele reguli extrase din proiect :

 • Candidații se pot face cunoscuți și își pot promova ideile aproximativ o lună (între 6 mai – 3 iunie).Toți competitori electorali(independenți sau din partied), au acces gratuit la posturile de radio şi de televiziune.
 • Toți radiodifuzorii (publici și privați) sunt obligați să fie echilibrați, echidistanți și corecți. Posturile radio și TV pot avea doar 3 formate de emisiuni pentru relatarea perioadei electorale: emisiuni de tip informativ, emisiuni electorale și dezbateri politice.
 •  Emisiunile electorale şi cele de dezbatere electorală trebuie să titreze tipul emisiunii pe ecran, "afişat în mod vizibil pe toată durata difuzării în cazul posturilor de televiziune”.
 • Spoturile publicitare electorale pot fi difuzate numai în cadrul emisiunilor electorale și dezbaterilor politice.
 • În cadrul emisiunilor electorale şi de dezbateri electorale este interzisă combinarea de culori, semne grafice sau sunete care să evoce simbolurile naţionale ale României ori ale altui stat.
 • DIAGNOSTIC: Sănătos pentru orice societate democratică, cu o singură precizare: ARTICOLUL 11 -  “televotul sau anchetele făcute pe stradă, în rândul electoratului, nu trebuie să fie prezentate ca fiind reprezentative pentru opinia publică” – de ce să realizezi un material care să nu fie reprezentativ pentru opinia publică și mai cu seamă, de ce să-l difuzezi?

  Sunt Gabriel Fereșteanu, iar în Clinica lui Fereșteanu, sunt atent la tot ce se scrie, vede sau aude în media românească. Ne citim în fiecare joi, în Evenimentul Zilei.

  Loading...
  Pagina 1 din 1  Alte articole din categoria: Monden

  evz.ro
  libertatea.ro
  rtv.net
  wowbiz.ro
  b1.ro
  cancan.ro
  infoactual.ro
  unica.ro
  fanatik.ro
  dcnews.ro

  LASA UN COMENTARIU

  Caractere ramase: 1000
  
  CITEŞTE Şi
  FACEBOOK
  evz.ro

  Articole salvate