Editura Evenimentul si Capital

Proiect româno-bulgar pentru tinerii interesați să muncească în Turism

Autor: | | 0 Comentarii | 237 Vizualizari

Un proiect, cu bani europeni, implementat de primăria Kavarna, din Bulgaria, Universitatea Ovidius din Constanța și Asociația Partenerii 2000, din România, selecționează 80 de tineri din cele două țări pentru a-i forma în domeniul turismului. Scopul principal al proiectului este de a crește competitivitatea pe piața forței de muncă în turism și promovarea ideii de mobilitate a forței de muncă în regiunea Dobrici-Constanța.

Bugetul total al proiectului “Imbunătățirea condițiilor pentru angajarea tinerilor în sectorul turismului” este de 340.500 de euro, durata fiind de 18 luni. Potrivit coordonatorului de proiect din partea Universității Ovidius, Andreea Moraru, sunt mai mulți piloni pe care partenerii și-au bazat activitățile. “Pe de o parte, este vorba de grupul țintă, format din 40 de tineri români și 40 de tineri bulgari. cu vârste până la 29 de ani, și care nu sunt studenți, nu sunt implicați în programe de formare profesională, nu muncesc. Concret, îi vom pregăti în meserii specifice domeniului turismului: manager în activitatea de turism, director de hotel, bucătari, animatori în turism, ghid turistic, ospătar-barman”. 

După ce vor fi selectați, “tinerii vor fi înrolați în cursuri de pregătire lingvistică, cei români vor fi pregătiți în domeniul limbii bulgare, și cei bulgari vor învăța limba română, timp de 9 luni de zile”. Partenerii de proiect vor organiza, apoi, târguri de locuri de muncă, două în România și două în Bulgaria. In plus, va fi stabilit un centru virtual pentru promovarea angajabilității, care va funcționa ca o platformă interactivă și va fi mai mult decât un site de joburi. Selecția tinerilor interesați, prin anunțuri specifice, se desfășoară până la sfârșitul lunii septembrie. “Noi vom oferi acestui proiect toate condițiile reale de desfășurare, oferind inclusiv logistica dacă partenerii de proiect ne-o vor cere”, a spus prof. univ. dr. Carmen Elena Maftei, prorectorul Universității Ovidius.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate