Editura Evenimentul si Capital

Proiect MONSTRUOS: Armele SECRETE ale naziştilor. Subterane şi „idei” nucleare? | VIDEO

Ar avea o legătură şi cu lagărul de concentrare de la Mauthausen-Gusen.
Autor: | | 0 Comentarii | 4412 Vizualizari

A fost descoperit după 70 de ani, în apropierea orasului St.Georgen an der Gusen din Austria.

Este vorba despre un vast complex subteran, unde naziştii au lucrat la dezvoltarea armelor nucleare, în timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Complexul, care acoperă o zonă de până la 30 de hectare, a fost descoperit zilele trecute.

Indicii cutremurătoare

Astfel, se crede că un labirint de tuneluri subterane secrete a fost folosit de către nazişti la realizarea unei bombe nucleare, potrivit Daily Mail.

Excavările au început după ce experţii au detectat niveluri ridicate de radiaţii în regiune - ceea ce susţine faptul că naziştii au dezvoltat arme nucleare acolo, potrivit cercetărilor.

Andreas Sulzer, cel care a condus săpăturile, a declarat pentru Sunday Times că situl este "probabil cel mai mare complex secret de producţie de arme deţinut de către Al Treilea Reich".

Se crede că acest complex s-ar afla în legătură cu fabrica subterană B8 Bergkristall, unde a fost construit primul avion de luptă de tip Messerschmitt Me 262.

În plus, există indicii cutremurătoare că acest complex ar avea o legătură şi cu lagărul de concentrare de la Mauthausen-Gusen. "Prizonierii din lagărele de concentrare din Europa au fost aleşi după specializarile lor - fizicieni, chimişti sau alti experţi, pentru a lucra la acest proiect monstruos şi noi le datorăm victimelor deschiderea în cele din urma a sitului şi dezvăluirea adevărului", a declarat Sulzer.

Într-o mină veche

Sulzer a căutat în arhivele din Germania, Rusia si America pentru a găsi dovezi ale proiectului construirii armelor nucleare de către trupele SS. El a descoperit că, pe 2 ianuarie 1944, 272 de deţinuţi de la Mauthausen au fost luaţi din lagăr şi duşi la St. Georgen pentru a începe construcţia galeriilor secrete.

Experţii încearcă acum să descopere dacă există o legătură între St.Georgen si siturile din Germania, unde oamenii de ştiinţa s-au adunat în timpul celui de-Al Treilea Reich, într-o incercare de a contracara eforturile americane pentru construcţia unei arme nimicitoare.

În altă ordine de idei, în iunie 2011, într-o mină veche de lângă Hanovra, au fost descoperite ceea ce se presupune că sunt deşeuri atomice ale programului secret nuclear al lui Hitler.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate