Editura Evenimentul si Capital

REFORMĂ la MAI. Se reorganizează Aparatul central. Proiect de înființare a două DIRECȚII și a unui nou post de SECRETAR DE STAT

Ministrul Petre Tobă vrea reorganizarea MAI
Autor: | | 0 Comentarii | 7045 Vizualizari

Printr-un proiect de Hotărâre de Guvern ( HG), supus dezbaterii publice, începând de marți, se propun schimbări în structura organizatorică a unor unități ale Aparatului central al MAI. Printre „mișcările de trupe” se numără înființarea unei Direcţiei Fonduri Nerambursabile, care să se ocupe de absorbția fondurilor europene direct către minister, transformarea Direcţiei Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale în Direcție Generală și înființarea unui post de secretar de stst pentru relația cu prefecții, care va gestiona situațiile de criză și desfășurarea alegerilor.

Ministerul Afacerilor Interne a transmis că supune dezbaterii publice proiectul de Hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 416/2007 privind structura organizatorică şi efectivele Ministerului Afacerilor Interne, în conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică.

Textul acestui document a fost postat marți, 2 februarie a.c., pe pagina de Internet a instituției, www.mai.gov.ro, la secțiunea Transparență decizională, dar poate fi consultat și la Centrul de Relații cu Publicul al M.A.I., din Piața Revoluției nr. 1 A, sector 1, București.

Propunerile, sugestiile și opiniile persoanelor interesate cu privire la acest proiect de act normativ sunt așteptate pe adresa de e-mail legislatie@mai.gov.ro, în termen de 10 de zile.

Prin proiectul de HG supus dezbaterii publice se propun schimbări în structura organizatorică a unor unități ale Aparatului central al M.A.I. în vederea eficientizării activităţii și îmbunătăţirii performanţelor acestora, transmite MAI.

Astfel, se propune întărirea și eficientizarea Direcţiei Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale prin transformarea acesteia în direcție generală, cu atribuții inclusiv în domeniul Schengen, precum şi de protocol extern şi relaţii consulare.

Având în vedere că printre obiectivele Programului de Guvernare în anul 2016 se regăseşte consolidarea parametrilor economici, iar una dintre măsuri pentru realizarea acestuia constă în identificarea unor soluţii viabile care să determine un grad cât mai mare de absorbţie a fondurilor europene, se înființează Direcţia Fonduri Nerambursabile.

Această unitate va fi responsabilă de gestionarea integrată a activităţilor de informare, evaluare necesitate, depunere proiecte, creştere eligibilitate, management şi control pentru fondurile nerambursabile la nivelul M.A.I.

Printre modificările propuse prin proiectul de HG supus dezbaterii publice se numără înfiinţarea unui post de secretar de stat, căruia îi vor reveni sarcini în coordonarea unitară a Instituţiei Prefectului. Măsura este necesară pentru realizarea obiectivului strategic sectorial asumat de Ministerul Afacerilor Interne privind redefinirea locului şi rolului instituţiei prefectului în cadrul procesului de reformă a statului şi de modernizare a administraţiei publice. De asemenea, se are în vedere misiunea prefectului, în calitate de reprezentant al Guvernului pe plan local, şi implicit, a instituţiei pe care o conduce, în desfăşurarea eficientă a activităţilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de criză şi de urgenţă, precum și în buna organizare a alegerilor. 

Distinct de acest proiect de act normativ, la nivelul structurilor subordonate MAI, în perioada imediat următoare vor avea loc analize proprii de eficientizare a activităților, care vor viza, printre altele, dezvoltarea structurii de combatere a terorismului, de la nivelul Poliției Române, operaționalizarea Unității Naționale de Informații privind Pasagerii (UNIP), din cadrul Poliției de Frontieră Române, precum și alte măsuri necesar a fi adaptate la provocările actuale.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate