Editura Evenimentul si Capital

Proiect: 360 de lei, taxa de examen la rezidențiat

Autor: | | 0 Comentarii | 124 Vizualizari

Un proiect publicat pe site-ul Ministerului Sănătății stabilește cuantumul taxei pe post și pe loc la rezidențiatul din noiembrie de anul acesta.

Un proiect publicat pe site-ul Ministerului Sănătății stabilește cuantumul taxei pe post și pe loc la rezidențiatul din noiembrie de anul acesta. . Astfel, cuantumul taxei de participare la concursul de rezidenţiat în medicină, medicină dentară şi farmacie - sesiunea 15 noiembrie va fi de 360 lei pentru fiecare participant.

"Sumele încasate din plata taxelor se fac venit la bugetul Ministerului Sănătăţii şi se utilizează pentru acoperirea cheltuielilor de personal şi materiale necesare susţinerii concursului de rezidenţiat. Din sumele încasate o cotă de maximum 80% se va repartiza universităţilor de medicină şi farmacie din Bucureşti, Craiova, Cluj-Napoca, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, în vederea acoperirii cheltuielilor ocazionate de organizarea concursului de rezidenţiat", se arată în proiect.

Până la data de 29 octombrie 2015, Ministerul Sănătăţii va comunica universităţilor de medicină şi farmacie numărul de candidaţi pentru fiecare domeniu din centrul universitar respectiv, urmând ca până la data de 3 noiembrie 2015 să transmită în format electronic listele nominale ale acestor candidaţi. 

Concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore, punctajul minim de promovare reprezentând 60% din punctajul maxim ce poate fi realizat.

Potrivit unui alt proiect publicat pe site-ul MS specialităţile "deficitare" pentru care se va organiza concurs pe 15 noiembrie sunt: anestezie şi terapie intensivă, chirurgie cardiovasculară, epidemiologie, farmacie clinică, hematologie, medicină de laborator, neonatologie, oncologie medicală, pediatrie, psihiatrie, psihiatrie pediatrică, radioterapie, radiologie şi imagistică medicală.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Sănătate

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate