Programul european Erasmus+, lansat astăzi la Bucureşti. România va beneficia, în 2014, de 50 de milioane de euro

Programul european Erasmus+, lansat astăzi la Bucureşti. România va beneficia, în 2014, de 50 de milioane de euro

Finanţarea acestui program european destinat formării, educării şi sportului tinerilor, precum şi activităţilor de voluntariat se ridică la 14,7 miliarde euro, în următorii şase ani.

Lansarea programului Erasmus+ a avut loc, astăzi, la Bucureşti, în prezenţa comisarului european pentru Educaţie, Cultură, Multilingvism şi Tineret, Androulla Vassiliou. Potrivit acestuia, circa 120.000 de români vor primi burse prin intermediul acestui program pentru a studia, a urma cursuri de formare şi a dobândi experienţă profesională. Androulla Vassiliou a dat asigurări că prin acest program va creşte calitatea şi relevanţa programelor europene de educaţie, formare şi tineret, prin acordarea de sprijin pentru cadrele didactice şi pentru animatorii de tineret.

De program vor beneficia două milioane de studenţi din învăţământul superior care vor avea posibilitatea să studieze sau să urmeze cursuri de formare în străinătate; 650.000 de ucenici şi de tineri care urmează cursuri de formare profesională vor primi burse ca să studieze, să urmeze cursuri de formare sau să lucreze în străinătate; 200.000 de studenţi masteranzi care urmează un ciclu complet de studii în altă ţară vor beneficia de garanţii sau împrumuturi; 800.000 de profesori, formatori, lucrători de tineret care vor preda sau se vor forma în străinătate.

Între 2007 şi 2013, aproximativ 80.000 de studenţi, tineri, profesori, formatori şi animatori pentru tineret din România au beneficiat de burse în cadrul programului UE pentru învăţarea pe tot parcursul vieţii şi al programului "Tineret în acţiune", care au fost înlocuite de programul Erasmus+.

Ne puteți urmări și pe Google News