Editura Evenimentul si Capital

Profesorii s-ar putea pensiona mai devreme

Autor: | | 1 Comentarii | 724 Vizualizari

A ajuns pe ultima sută de metri un proiect legislativ care prevede modificarea Legii Educației Naționale, proiect conform căruia personalul didactic poate fi pensionat, la cerere, fără penalizare, înainte de limitele prevăzute de legislația în vigoare (vârsta standard este de 65 de ani pentru bărbați și 63 de ani pentru femei).

 Și aceasta, în condițiile în care profesorul are 30 de ani vechime în învățământ și stagiu complet de cotizare. Inițiativa aparține senatorului PSD Liviu Pop și a fost semnată de alți 20 de parlamentari.

Dascălii reclamă schimbările din învățământ

În expunerea de motive se arată că „dreptul de pensionare la cerere al cadrelor didactice s-a regăsit în statutul didactic anterior anului 2011. Există angajați care își doresc pensionarea, la cerere, pentru că nu se mai află în posibilitatea fizică sau psihologică să raspundă cerințelor de eficiență ale sistemului de învățământ actual într-o continuă schimbare, iar acest fapt se reflectă, din păcate, în rezultatele elevilor.

Totodată, cadrele didactice care demonstrează competență și după îndeplinirea vârstei de pensionare li se permite să rămână ca titulari în sistemul de învățământ încă trei ani peste vârsta standard. Dacă legea permite activarea cadrelor didactice, la cerere, să li se permită și pensionarea acelor angajați care consideră că nu mai sunt apți de rezultate în învățământ”. Proiectul urmează sa fie supus dezbaterii și votului final în plenul Senatului, care este for decizional.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate