Editura Evenimentul si Capital

Profesorii de MITĂ din ţara procurorului „Zdreanţă”. Metode ULUITOARE folosite pentru a lua ŞPAGĂ | GALERIE FOTO/VIDEO

Profesorul Ioan Dan Grigoraş, de la UPG Ploieşti, acuzat de 32 de fapte de luare de mită
Autor: | | 3 Comentarii | 4618 Vizualizari


Vezi galeria foto:

În plin scandal generat de procurorul „Zdreanţă”, Mircea Negulescu, de la DNA, Ploieştiul a devenit cunoscut ca un oraş în care fărădelegile sunt la ele acasă. O arată şi corupţia care a împânzit Universitatea de Petrol şi Gaze, instituţia de învăţământ în care ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au prins al treilea profesor universitar care lua şpăgi de la studenţi şi pe care procurorii l-au trimis în judecată. Acuzat de 32 de fapte de luare de mită, cadrul didactic avea o metodă ingenioasă de a-şi spori veniturile ilegal.

În ultimii trei ani, trei profesori universitari de la Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploiești au fost prinşi şi trimişi în judeactă pentru luare de mită. Primul a fost Ilie Ristea, profesor de matematică în cadrul Facultăţii de Inginerie Mecanică din cadrul Universităţii Petrol şi Gaze din Ploieşti care a fost trimis în judecată, în octombrie 2015, de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, după ce anchetatorii au reuşit să probeze faptul că a cerut şi a primit bani de la 17 studenţi, în timpul sesiunii din mai-iunie 2015, pentru promovarea examenelor. În rechizitoriul procurorilor se arată că tariful cerut de la studenţi era cuprins între 150 de lei și 300 de lei, pentru un 5 la examen, iar felul în care își aborda studenții a devenit deja celebru în universitate: “Ai parale? Cum stai cu mălaiu'?  Vii la băiatu' și se rezolvă!”. Pentru a proba activitatea ilegală a cadrului didactic, Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a colaborat cu SRI pentru înregistrări ambientale.

Al doilea cadru didactic, lectorul universitar Alexe Călin Mureșan, fost titular la Facultatea de Litere și Științe, Departamentul de Informatică, Tehnologia informației, Matematică și Fizică, a fost prins în flagrant pe 5 septembrie 2016, de studenți sub acoperire” de la Direcția Generală Anticorupție (DGA). Mureşan a fost trimis în judecată, în noiembrie 2016, pentru șapte infracțiuni de luare de mită. El este acuzat că a încasat, în două zile de sesiune, 45.000 de lei, de la 80 de studenți, pentru promovarea examenelor la diferite materii.

Cel mai recent caz este, însă, cel al lui Ioan Dan Grigoraş, conferenţiar doctor inginer la Facultatea de Ingineria Petrolului și Gazelor, la departamentul de Geologie Petrolieră şi Inginerie de zăcământ  şi membru în Consiliul de Administrație al universității.  Acesta a fost trimis în judecată de procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova pe 21 februarie. Profesorul a găsit o modalitate ingenioasă de a lua mita. Îi punea pe masteranzi sau pe studenţi să cumpere bonuri valorice de la o staţie de carburanţi, din Ploieşti, emise pe numele societăţii administrate de profesor, Addeco SRL,  specializată în realizarea de studii geologice pentru zăcămintele de țiței.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate