Editura Evenimentul si Capital

Profesorul care a traversat Canalul Mânecii, pentru a-și motiva elevii | EVZ EXCLUSIV

Autor: | | 0 Comentarii | 1029 Vizualizari

Profesorul Paul Georgescu a învins una dintre cele mai dure provocări ce testează limitele fizicului uman. A înotat 54 de kilometri în apele reci în care Marea Nordului se împrietenește cu Oceanul Atlantic

Paul Georgescu (38 de ani) a intrat în luna septembrie în clubul exclusivist al oamenilor care au traversat Canalul Mânecii.

De 13 ore și 36 de minute a avut nevoie înotătorul pentru a lega Anglia de Franța, în apele perfide ale Mării Nordului și Oceanului Atlantic.A înotat 54 de kilometri

Distanța inițială - 34 de kilometri - s-a dovedit a fi mai mare cu 20 de kilometri, din cauza curenților care l-au deviat pe Paul de la cursul inițial. Cu atât mai mult, satisfacția u r i a ș ă . Pentru a te înhăma la o asemenea operațiune complexă, ai nevoie de o motivație uriașă. Care a fost combustia lui profesorului Georgescu? „Ideea traversării mi-a dat-o un prieten, Sorin Cristea. Ne luasem costume de neopren, iar eu avusesem ocazia să-l încerc la mare. Când am văzut ce mult te ajută la înot, i-am spus că nu vreau să-l mai port pentru că din punctul meu de vedere reprezintă o ofensă adusă înotului. Atunci el mi-a propus să trec Canalul Mânecii pentru că aceste traversări sunt omologate numai dacă porți slipi, cască și ochelari. După o scurtă documentare am acceptat”, a povestit acest profesor pentru EVZ.

„Aveam de gând să realizez cel mai bun timp”

În luna august, el a plecat pentru prima dată să înfrunte Canalul Mânecii. Experiența n-a fost o reușită până la capăt, dar nu se poate spune nici că a fost o dezamăgire.

„La prima tentativă aveam de gând să realizez cel mai bun timp al anului. Am început foarte bine, după patru ore făcusem 20 de kilometri, dar în partea franceză am fost întâmpinat de valuri care ajungeau până la 4 m înălțime și a trebuit să mă recunosc înfrânt după 39 de kilometri și 10 ore de înot”, rememorează Paul prima aventură.

După șapte ore de înotat, Georgescu intrase întrun automatism și se hrănea din ce în ce mai puțin. Ajuns în stare de semiconștiență, a fost convins de Matei Giurcăneanu, antrenorul lui, să întrerupă provocarea, pentru a nu-și pune viața în pericol. Experiența nu l-a descurajat pe Paul. Profesor de educație fizică și sport, la International British School of Bucharest, a încercat să le ofere elevilor săi un exemplu practic de ambiție și perseverență.


Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Sport

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate