Editura Evenimentul si Capital

Prins cu minciuna, ministrul Educației, Liviu Pop, s-a dat în spectacol

Autor: | | 2 Comentarii | 3574 Vizualizari

Cum în ultima vreme scandalurile se țin scai de ministrul Educației, Liviu Pop, la întâlnirea de ieri cu presa, sala de conferințe a instituției era înțesată cu reprezentanți mass-media, iar tensiunea plutea aproape material în aer.

Declarații furibunde, acuzații aruncate printre dinți în curtea foștilor miniștri tehnocrați, garnisite cu bâlbe, dar și cu niscaiva greșeli gramaticale, nu au făcut decât să stârneacă și mai abitir jurnaliștii. Sub un tir de întrebări executat „la automat”, Liviu Pop a făcut afirmații de-a dreptul hilare. „Eu fac politica școlii, alții fac politică în școli!”, a spus demnitarul în legătură cu acuzațiile de ingerințe ideologice venite din rândul inspectorilor școlari demiși recent, prin fax, dar și din tabăra opoziției.

„Nu ar trebui să lăsăm copiii în nicio școală neautorizată!”

Apogeul a fost atins, însă, când a venit vorba despre situația clădirilor în care își desfășoară activitatea școlile, acum, când ne mai despart numai 20 de zile de începerea noului an. Cu toate că a admis că „în nicio şcoală neautorizată nu ar trebui să lăsăm copiii”, Pop a făcut un fel de trecere în revistă a situației absolut dezastroase în care ne aflăm: „Sunt 31.297 de corpuri de clădiri în total. Din 31.297 unităţi de învăţământ, 2.261 au autorizaţie PSI, iar 4.200 au avize PSI. Faceţi diferenţa să vedeţi câte nu au autorizaţie”, a spus ministrul pe un ton răstit, vizibil deranjat.

Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase!

Întrebat concret despre situația de la Școala 141, cea a cărui tavan s-a prăbușit în luna mai, ministrul a tunat și fulgerat: „Trebuie să ştiu eu despre orice şcoală care va fi demolată? Aveţi o problemă cu Şcoala 141! Este o problemă cu primarul care a aprobat atunci acea şcoală!”, a răspuns Pop. Afirmație făcută în contextul în care, tot ieri, Consiliul Local al sectorului 5 decisese demolarea acestei unități de învățământ. Întrebat dacă nu are nicio obligaţie privind demolarea şcolii, ministrul a răspuns: „Ce obligaţie avem noi, ca minister, dacă se dărâmă un corp de clădire?”.

Prins cu mâța-n sac!

Interogat, din nou, dacă ştie că Şcoala 141 va fi demolată, ministrul a revenit, spunând că ştie, „pentru că școlile nu pot fi demolate fără acordul Ministerului Educaţiei Naţionale. O soluţie pentru elevii Şcolii 141 va fi găsită până la începutul lunii septembrie împreună cu ISMB”. „Ce le-ați spune părinţilor cu copii care învaţă în şcoli neautorizate?” Răspunsul a fost absolut halucinant și a stârnit, chiar în situația atât de dramatică în care ne găsim, un hohot de râs: „Să- și țină copiii acasă!”.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Educaţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate