Editura Evenimentul si Capital

Principesa Moştenitoare Margareta: „Eu pot să ajut cu imaginea mea, pot să deschid uşi”

Principesa Margareta crede in poporul roman
Autor: | | 24 Comentarii | 997 Vizualizari

Principesa Moştenitoare Margareta a afirmat, într-un interviu, că viitorul Monarhiei în România depinde atât de poporul român, cât şi de Familia Regală.

Într-un interviu Principesa Moştenitoare Margareta vorbeşte despre relaţia Sa şi a Casei Regale cu România, despre activităţile sale de caritate, despre poporul român şi viitorul său alături de regalitate. „În ceea ce priveşte viitorul Monarhiei în România, sunt două lucruri. Depinde de poporul român. Dar depinde şi de noi. Noi suntem aici de 25 de ani şi asta se vede. Numai împreună poate Monarhia să revină. Dacă oamenii doresc să se implice, lucrurile se pot schimba.Toată lumea ştie că noi suntem aici şi am rămas aici pentru un sfert de secol. Şi suntem alături de români. Acesta este un mesaj pentru toată lumea. Şi cred că oamenii au înţele”, afirmă principesa în interviul acordat Agerpres, informează www.agerpres.ro. În interviu, principesa Margareta vorbeşte despre Fundaţia ce-i poartă numele şi rolul acesteia în ajutorarea oamenilor în dificultate - copii, tineri săraci, tineri artişti şi vârstnici singuri - prin intermediul proiectelor intergeneraţionale, despre recenta alegere în funcţia de preşedinte al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, ca şi despre implicarea în vizitele de reprezentare peste hotare efectuate împreună cu principele Radu. Principesa a fost aleasă preşedinte al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, continuând o tradiţie a Familiei Regale începută de Regina Maria. Cum vede Alteţa Sa Regală acest fapt? Margareta: „Va fi interesant să vedem cum putem să dezvoltăm activităţile. Până acum, am vizitat trei filiale din ţară: Braşov, Târgu Mureş şi Timişoara. De asemenea, pe 4 iulie, se împlinesc 139 de ani de activitate umanitară a Crucii Roşii Române şi se aniversează centenarul acordării Înaltului Patronaj de către Regina Maria Societăţii Naţionale de Cruce Roşie a României. Cu această ocazie, vom organiza Ziua Crucii Roşii la Palatul Elisabeta unde vom invita cele şase filiale din Bucureşti. Avem un comitet de direcţie nou, care va contribui la activitatea executivă. Eu pot să ajut cu imaginea mea, pot să deschid uşi, pot să reprezint Crucea Roşie şi în afara ţării”, spune Principesa.

Cât despre schimbările din România, din ultimii 25 de ani, Principesa vede astfel lucrurile: „Turneul Regelui Mihai pentru aderarea României la NATO şi integrarea în UE a fost foarte important. Noi facem acum vizite şi în fiecare ţară în care mergem suntem ajutaţi de structurile statului român, de ambasade. Putem să ne întâlnim cu oficialităţi din acele ţări şi să vorbim despre ţara noastră. Este bine că în presă se vorbeşte despre Familia Regală a României şi este important să dăm un exemplu. Oamenii trebuie să vadă că pot avea o viaţă socială la un alt nivel. (...) În ceea ce priveşte viitorul Monarhiei în România, sunt două lucruri. Depinde de poporul român. Dar depinde şi de noi. Noi suntem aici de 25 de ani şi asta se vede. Numai împreună poate Monarhia să revină. Dacă oamenii doresc să se implice, lucrurile se pot schimba.Toată lumea ştie că noi suntem aici şi am rămas aici pentru un sfert de secol. Şi suntem alături de români. Acesta este un mesaj pentru toată lumea. Şi cred că oamenii au înţeles ”.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate