Editura Evenimentul si Capital

Principele Nicolae: ,,României îi lipseşte o administraţie centrală care să fie răspunzătoare pentru ecologie şi patrimoniu" | Interviul lui Ion Cristoiu cu Principele Nicolae

Rock Climbing - Kenya Iulie 2015
Autor: | | 8 Comentarii | 1575 Vizualizari

- Asociația Cărțile copilăriei e sub Înaltul dvs. patronaj. Care e cartea copilăriei dvs.?

 - Asociaţia a pierdut patronajul meu după evenimentele din august, dar cu toate acestea continuă întro direcţie bună fără participarea mea directă, eu susţinându- i în continuare în tot ceea ce fac. În ceea ce priveşte cărţile copilăriei mele, sunt multe cele la care aş putea face referire, însă dacă ar fi să aleg, aş pune pe primul loc „Peter Pan”, o carte în care eroul Peter are parte de multe aventuri însă le întâmpină cu mult curaj. Pe parcursul evenimentelor Peter îşi dezvoltă noi abilitaţi la graniţa dintre real şi magic şi recunosc că acest aspect m-a fascinat la vârsta respectivă.


FOTO: Lacrosse - Royal Holloway University- Ați cunoscut oamenii simpli din România. Ați cunoscut și politicieni, demnitari, lideri de opinie, oameni de afaceri? Aveți ceva să le reproșați celor care au condus sau conduc România?Citiţi şi :

Un interviu eveniment al jurnalistului Ion Cristoiu cu Principele Nicolae. ”Până în august a existat o comunicare bună cu familia apropiată, dar de atunci simt că s-a construit un zid între mine şi ei”

Principele Nicolae: „Nu pot fi tras la răspundere pe baza unor zvonuri şi nici nu mă pot îndrepta dacă nu ştiu unde greşesc” | Interviul lui Ion Cristoiu cu Principele Nicolae

Principele Nicolae despre prima vizită în România, în 1992 | Interviul lui Ion Cristoiu cu Principele Nicolae

Principele Nicolae: ,,Consider că am fost mai degrabă bunic şi nepot, decât Rege şi membru al Familiei Regale sau Prinţ" | Interviul lui Ion Cristoiu cu Principele Nicolae- Am cunoscut oameni din toate părţile societăţii române şi am ajuns la concluzia personală că cea mai mare schimbare care trebuie să aibă loc ar fi ca cei care iau decizii în numele cetăţenilor români să înceapă să îşi asculte comunităţile. Un schimb onest între societate şi oamenii săi ce presupune a da, dar şi a primi, ar permite economiilor locale să se dezvolte. Pe această cale, România îşi va putea tenta cetăţenii să nu plece din ţară. În măsura în care va reuşi, economia se va dezvolta, turismul va lua amploare şi reputaţia României pe plan internaţional se va schimba datorită noilor investiţii în educaţie şi cultură. Desigur, pentru aceasta, dar şi pentru siguranţa călătoriilor rutiere, şi infrastructura ar trebui să devină o prioritate.

- S-a discutat mult după demonstrațiile de stradă din noiembrie 2015 despre găsirea unor soluții în afara clasei politice. Poate fi Monarhia o soluție?

- Monarhia este un concurent foarte puternic sau poate chiar singurul ca şi formă de guvernământ- alternativă, având continuitate, stabilitate şi un singur interes – România şi oamenii ei.

-Ați străbătut țara după 2010. Ce-i lipsește acesteia ca să fie mare?

- României îi lipseşte o administraţie centrală care să să fie răspunzătoare pentru ecologie şi patrimoniu. Investiţiile în aceste zone vor avea un impact enorm asupra educaţiei, turismului, mândria pentru ţara noastră, agriculturii, animalelor sălbatice. În acelaşi timp, înfiinţând un centru european ecologic în Delta Dunării, România ar putea pune la dispoziţia cercetătorilor din întreaga lume acest habitaclu unic în vederea studiului asupra încălzirii globale, impactul omului în natură etc. Trebuie să ne amintim că avem şi capacitatea de a proteja natura şi nu doar de a o distruge în scopul propriilor interese materiale sau financiare. Acesta este doar unul din multele exemple, dar am mai putea menţiona şi altele cum ar fi sistemul biroctratic, infrastructura, etc.


Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate