Editura Evenimentul si Capital

Principele Nicolae despre prima vizită în România, în 1992 | Interviul lui Ion Cristoiu cu Principele Nicolae

16-03/6_25-465x390
Autor: | | 4 Comentarii | 3147 Vizualizari

- S-a scris că principala cauză a excluderii a fost o relație a dvs cu o tânără din România. E adevărat? Având în vedere că s-a scris mult pe tema asta, ați putea să ne lămuriți despre ce-i vorba, firește, fără a intra în amănunte de viață intimă?

- S-au scris foarte multe în presa despre mine, dar asta nu înseamnă că sunt şi adevărate. Consider că tot ceea ce am făcut în aceşti ani este o carte de vizită suficient de bună pentru ca oamenii să-şi fi format o părere realistă despre mine. Nu mi-a plăcut niciodată să-mi expun viaţa personală, întrucât nu consider că aceste aspecte sunt importante pentru activitatea mea de atunci ca principe sau pentru activitatea mea de acum încolo. Vă rog să-mi permiteţi să nu comentez aspecte ce ţin de viaţa mea privată.

- Presa română, în întregime aproape, a criticat excluderea dvs. Cum vă explicați? Vă bucurați de simpatie din partea presei sau presa a sesizat nedreptatea care vi s-a făcut?

- Poziţia adoptată de presă m-a surprins în mod deosebit de plăcut şi aş vrea pe această cale să le mulţumesc tuturor oamenilor care mi-au trimis mesaje de încurajare, simpatie şi suport.


Citiţi şi :

Un interviu evenimentl al jurnalistului Ion Cristoiu cu Principele Nicolae. „Nu a existat niciodată o discuţie între mine şi Rege pe această temă, înainte de a mă exclude din succesiune şi de a-mi revoca titlul”

Principele Nicolae: „Nu pot fi tras la răspundere pe baza unor zvonuri şi nici nu mă pot îndrepta dacă nu ştiu unde greşesc” | Interviul lui Ion Cristoiu cu Principele Nicolae

Principele Nicolae: ,,Consider că am fost mai degrabă bunic şi nepot, decât Rege şi membru al Familiei Regale sau Prinţ" | Interviul lui Ion Cristoiu cu Principele Nicolae


 

- După dispariția Regelui Mihai, mai e posibilă o reprimire a dvs în Casa Regală? Dacă da, de cine depinde?

- După cum am mai afirmat, orice este posibil! Desigur, nu mă pot pronunţa cu privire la viitoarele hotărâri care pot fi luate de către Casa Regală.- În Expres Magazin din 29 aprilie 1992 am publicat o fotografie a dvs. cu mama, Principesa Elena, din timpul vizitei Regelui Mihai la București. Aveați 7 ani. Ce vă amintiți din acea vizită?

- Îmi amintesc vizita cu Regele şi Regina în 1992, însă eram la o vârstă la care nu eram capabil să înţeleg responsabilitatea purtată de către familia mea şi însemnătatea evenimentului. A trecut mult timp până am realizat semificaţia şi importanţa a ceea ce se întâmplase. Momentul în care am ieşit pe balconul Hotelului Continental, în faţa unui milion de oameni, a fost unul marcant pentru istorie şi foarte emoţionant pentru România. Ţin minte că în acea seară am făcut o trăsnaie. După cină am mers în camera mea să mă odihnesc. Am stat întins pe pat o perioadă, însă zgomotul din stradă m-a făcut curios, aşa că am mers la geam să văd ce se întâmplă. Am văzut o mare de oameni, aşa că mi-am scos capul pe geam să văd mai bine. M-am aplecat foarte tare peste pervaz. Văzându- mă acolo, mulţimea a început să se agite, aşa că mi-a venit o idee: am luat lalelele de pe masa din camera mea, m-am întors înapoi la fereastră şi, aplecându-mă tot mai tare, am aruncat lalelele către mulţime, una câte una. Cu fiecare lalea aruncată, zumzetul mulţimii a devenit mai puternic, ceea ce a îngrijorat adulţii din camera alăturată, moment în care tatăl meu vitreg a venit să mă verifice. Inima mi-a stat în loc, ştiam că am încurcat-o!

- Memoria timpului istoric păstrează fotografia în care Regele Mihai salută mulțimea din balconul hotelului București. Lângă el erați dumneavoastră. Din întreaga suită regală, Regele l-a ales pe Nicolae. De ce? Era un gest de bunic sau de rege? Altfel spus voia să sugereze că dvs i-ați putea fi urmaș la tron?

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate