Editura Evenimentul si Capital

Prin „metode specifice”, un puști de grădiniță și-a înregistrat educatoarea când își batjocorea elevii I UPDATE

Școala din Iohanisfeld, aparent o școală ca oricare alta. De fapt, un loc al groazei din care copiii fug
Autor: | | 4 Comentarii | 3306 Vizualizari

După profesorul de 55 de ani din Lugoj, care-i făcea avansuri sexuale explicite unei eleve de 14 ani, Monica Cermure, o educatoare din satul Iohanisfeld a fost trimisă acasă pentru comportament dezaxat la clasă

UPDATE 1. Vineri dimienața, părinții tuturor celor 24 de copii care mergeau la grădiniță în grupa educatoarei Monica Cermure, au pornit o adevărată răscoală. ”Ne-am adunat la grădiniță și strângem semnături pentru excluderea ei definitivă din școală. Locul ei e la oi, eventual, nu printre copii. Nu putem accepta ca micuții noștri să mai fie maltratați în halul acesta”, spune Crina Vălean, mama care a dezvăluit totul. Oamenii spun că vor merge și prin satele comunei Otelec, ca să strângă semnături și de la ceilalți localnici.

Femeia de 41 de ani țipa la copii, îi brusca și lovea. Mai mult, făcea presupuneri vulgare cu privire la viața sexuală a mamelor copiilor. Totul a fost dat în vileag de mama unui puști de 3 ani și jumătate, căruia i-a cusut un minireportofon în hainele de grădiniță.

David a început bucuros anul trecut grădinița, dar de la un timp nu a mai vrut să meargă acolo. Cu greu i-a mărturisit mamei sale motivul: „Doamna mă bate și mă ceartă, zbiară la copii”.


FOTO: Monica CermureCrina Vălean a decis să verifice spusele micuțului. „Am cumpărat un minireportofon și l-am cusut în hainele cu care era îmbrăcat copilul când mergea la grădiniță. Când am ascultat înregistrările, m-am îngrozit. Sunt ore în șir de vorbe inimaginabile”, povestește tânăra mamă.

Înregistrăzile probează fără dubiu abuzurile fizice, verbale și emoționale cu care educatoarea Monica Cermure a batjocorit și înspăimântat zeci de copii.

„Gura! La mama acasă vorbești, nu la mine!”

Apelativele „cioban” și „analfabetă”, adresate copiilor, sunt printre cele mai blânde. „Ai probleme la mansardă?”, este o întrebare de rutină pe care colegii celui astfel interpelat o preiau, în timp ce victima răspunde cu o voce pierită.

Comportamentul dezaxat al educatoarei a atins cota la care dacă un copil vrea să bea apă, urlă din toți rărunchii: „Nu te duci niciunde! Dacă vrea unul un căcat, tu vrei doi?”. În înregistrare strigă la altul: Tu nu ai idee în capul ălă, tu ai tărâţă!”

„Ce face mamă ta toată ziua, se scarpină?!”

Viața sexuală a mamelor copiilor de grădință este un subiect preferat al educatoarei Monica Cermure. Femeia urlă dement: „Ai înnebunit? Te-a dus mama la altă casă iară? Păi și are alt bărbat? Are doi bărbați?”, îl apostrofează pe un copil, iar pe altul îl întreabă: „Ce face mama ta toată ziua, se scarpină?! De ce nu te bate? Ce face toată ziua?”

Educatoarea a fost suspendată

Deși oricine ascultă înregistrările e șocat de nivelul țipetelor și de cuvintele folosite, nici conducerea școlii și nici altcineva din grădiniță nu a fost deranjat vreodată.

Părinții sunt revoltați

Educatoarea Monica Cermure predă de 16 ani. Are 41 de ani, o fiică adolescentă și e divorțată, trăind într-o relație de concubinaj. Educatoarea care-și varsă frustrările pe copii a ajuns în fața comisiei de disciplină. „Consiliul de Administrație al școlii a decis în unanimitate suspendarea doamnei Mona pe durata desfășurării anchetei comisiei de disciplină care s-a constituit azi (ieri-n.r)”, a spus viceprimarul din Otelec, Vasile Pascu. Acesta a adăugat: „Nu ne-a venit să credem urechilor ce auzeam acolo. Sunt mulți părinți revoltați. Ea are un impuls de a zbiera, așa vorbește și cu cetățenii.”
Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate