Editura Evenimentul si Capital

Primul Sputnik în spațiu. Scorpionii au o zi fastă, Capricornii stau la discuții | Horoscopul lui Dom' Profesor

Radu Ştefănescu
Autor: | | 3 Comentarii | 2947 Vizualizari

Pe 4 octombrie s-au născut Buster Keaton, Pancho Villa, Charlton Heston, Alvin Toffler, Susan Sarandon, Dimitrie Pompeiu, Florian Pittiş, George Constantinescu, Maria Filotti, Mircea Albulescu, George Astaloş, Nicolae Gâju.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii Ierotei din Atena, Domnina, Audact şi Calistena. Nimic în „Kalendar”.

”Evenimentul Zilei” din anul 1957 a fost lansarea, de către URSS, a primului satelit artificial al Pământului, ”Sputnik 1”. Sursă: ”Book of Days” pagina 494, ”Cronologia Universală Larousse”, pagina 428.

Așa a început una dintre cele mai costisitoare și inutile întreceri, în loc să se coopereze într-un domeniu dificil și plin de pericole. SUA și URSS au fost cei doi competitori și au aruncat pe fereastră, gurile rele spun, peste un milion de miliarde de dolari, la cursul din 2015! Nu au aruncat chiar pe fereastră, multe din tehnologiile spațiale au fost folosite în industria militară sau civilă. Pe de altă parte, după incidentul bombei atomice, în care toți savanții care au participat la Proiectul Manhattan își reproșau, cu capul între mâini, ce au făcut, ei bine, mulți savanți au refuzat să mai lucreze la cercetarea și dezvoltarea unor arme. Dar, ”cucerirea Cosmosului” era un scop nobil și pacific! Nu conta că un motor rachetă poate fi folosit la o navă cosmică care să ajungă pe Lună, sau, la o rachetă balistică care să ducă mai multe focoase nucleare la capătul lumii.

Am uitat să vă mulțumesc tuturor celor care au tratat subiectul extratereștrilor. Am primit multă corespondență iar unele postări sunt adevărate nuvele SF. Am spus întotdeauna că românii sunt inteligenți și au imaginație!

La început, sovieticii erau la mare distanță în tehnologia spațială. Primul satelit artificial, primul om în cosmos, prima cursă multiplă, prima ieșire în cosmos în costum spațial, prima femeie în spațiu!

Prima femeie în spațiu? Frank Edwards este de altă părere. American, ce vreți! Frank a fost un mare jurnalist, om de radio, ziarist de investigație, credincios mereu convingerilor lui despre adevăr, cinstite și democratice. De aceea a și fost dat afară de la un mare studio de radio. S-au primit un milion de scrisori de protest! Dar...

În ultima parte a vieții Frank Edwards s-a interesat de spectaculosul științific, UFO, adică OZN, spațiu, tehnologie. A scris mai multe cărți. Am în fața mea una dintre ele. ”Strange World”, publicată în anul 1964. Eu am ediția din august 1973 de la Bantam Books. Cartea cuprinde cele mai bune articole ale lui Frank, de la diverse ziare și de la radio. Sunt 118 articole, scurte, o pagină, două, cât să te țină în priză. Articolul cu numărul 114 poartă titlul ”First Woman Into Space?”. Apoi, lucru rar, apare o notă a editorului care explică cum, că, pe 5 iunie 1962 Frank Edwards a avut momentul său de glorie mondială, apărând în prima pagină a ziarelor care contau, pe atunci. Frank susținea că sovieticii pierduseră, până atunci, cel puțin cinci, dacă nu șapte cosmonauți, printre care și o tânără femeie. Articolul se baza pe traducerile benzilor de la stațiile de ascultare de la Uppsala, Bochum, Turin și Meudon cât și pe surse din Pentagon și NASA.

Secretomania sovieticilor era patologică. Anunțau mereu retroactiv, după ce faptul se consumase. Varianta lor! Iar americanii îi ascultau... ca să descopere adevărul! Varianta lor!

Nu m-aș mira să fi ajuns sovieticii primii pe Lună. Și acolo, un ”little green man” să le fi spus: ”Nu voi, mă! Pașol nazat, ciortii!” Erau mult înaintea americanilor și, deodată, americanii ajung ei primii pe Lună! Dar, oare, chiar au ajuns? Nu mă luați cu filmele și rocile aduse pe Pământ. Dacă vreți ”roci lunare” le găsiți, bine merci, același aspect și aceiași compoziție într-o zonă din deșertul Nevada. Sunt mii, ce zic, milioane, de tone acolo! Iar înregistrările... hai că nu suntem chiar proști! Cine vrea să creadă că omul a ajuns pe Lună în anul 1969 este liber să  o facă, unii cred în lucruri mult mai absurde! Eu cred că americanii au ajuns pe Lună, ajutați, mult mai târziu de 1969, sau efectele speciale au devenit așa de bune, că jurai că sunt de pe Lună!

Este ceva puterd în Danemarca, bine, nu în Danemarca, în toată povestea asta cu ”cursa spațială”! Mă tem că nu o să aflăm niciodată adevărul adevărat, cred că trebuie să interpolăm și să întregim din informații disparate. Eu o să mă opresc aici, mâine, dacă dă bunul Dumnezeu, o să continui istoria adevărată a lui Frank Edwards. Articolul îl am gata, se numește ”Traducerile benzilor de la stațiile de ascultare”, dar l-am citit de dimineață pe Rupert Murdoch care spunea că un articol de ziar mai mare de trei pagini este o liturghie. Așa că, nu pierdeți urmarea unei istorii adevărate!

Mâine, pentru că mâine este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC   Dai dovadă de umor inspirat, de o bună dispoziţie care te face plăcut printre cei din jurul tău. Respectă programul stabilit, menajează-ţi energia şi încearcă să duci o viaţă mai sănătoasă. Astăzi, la locul de muncă, nu trebuie să faci nimic extravagant, sunt aspectate favorabil numai activitaţile de rutină. Evita, astăzi, mâncărurile grele şi dulciurile industriale. Dupa masă, o ceaşcă de ceai aburindă de ceai verde, ca să impiedici solidificarea grăsimilor, nu uita! Sfat valabil pentru toate zodiile!

TAUR   Eşti în situaţia de a purta conversaţii calme şi plăcute cu anturajul, ceea ce te relaxează. Însă, la serviciu, e o încurcătură şi calmul tău se risipeşte ca o grămăjoară de pudră în furtună! Nu te apuca să faci economii nefireşti, pentru că tot tu o să suferi. Raţiunea şi echilibrul au fost întodeauna cea mai bună politica economică. În general, este de bine! Pe seară - o periodă de mici realizări şi acumulări. O serie de evenimente te vor obliga la o analiză  aprofundată.

GEMENI   Ai mai multă energie decât de obicei, dar nu trebuie să cazi în obişnuitul păcat al superficialităţii. Astăzi concentrează-te pe problemele pe care le-ai lăsat până acum nerezolvate! În a doua parte a zilei vrei să faci o mulţime de lucruri cu energia proprie zodiei. Nu o să reuşeşti, dar viaţa este formată din încercări. Ceva-ceva tot o să realizezi. Nu trebuie să neglijezi propriul confort nervos – o activitate prea tumultoasă – distractia este tot un consum de energie - face să nu obţi rezultatul dorit!

RAC    Probleme, probleme, probleme! Nu prea ai dormit bine şi gândurile nu îţi dau pace. Situaţia pare complicată. Dacă nu ai soluţie, amână pe altă dată, stelele nu îţi sunt astăzi favorabile. În situţia în care vrei să iei atitudine în familie, în cuplu, să pui lucrurile la punct,  consultă-te cu cei născuţi sub semnele Taurului si ale Capricornului, vei gasi multa bunavoinţă, sfaturi competente şi idei bune. Procentul, sper mic, dintre nativi care se duc astăzi la stomatolog, sau au de a face cu altă procedura medicală, trebuie să o faca cu curaj, stelele sunt favorabile.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate