Editura Evenimentul si Capital

PRIMELE imagini cu ASASINUL din Suedia. ”Orfanul de 15 ani” pare bărbat în toată regula. Are 1,80 metri înălțime și trăsături de om matur

Youssaf Khaliif Nuur, alături de translator și avocat
Autor: | | 22 Comentarii | 7986 Vizualizari

”Orfanul” somalez care a comis luni dimineață abominabilul omor de la centrul de azilanți nefamiliști minori din Molndal, o suburbie a orașului Gothenburg, a fost adus în fața unei instanțe suedeze pentru a fi audiat. Martorii oculari spun că ”puștiul” de cel puțin 1,80 metri înălțime pare mai degrabă bărbat în toată firea decât adolescent.

Același lucru declarase anterior și mama victimei: la centrul pentru minori orfani din Molndal s-au aciuat adulţi în toată firea, zdrahoni de 23-24 de ani, care mint cu neruşinare autorităţile, pretinzând că sunt adolescenţi de 15-17 ani rămaşi singuri pe lume. Dailymail.co.uk a dat publicității primele imagini cu Youssaf  Khaliif Nuur, cel care i-a luat viața, într-un mod atât de brutal și lipsit de sens, Alexandrei Mezher, tânăra de 22 de ani care le purta de grijă azilanților de la centrul de primire din Molndal. Suspectul a venit însoțit de un translator și și-a acoperit capul cu un pled. A aprobat din cap și a răspuns ”da”  când judecătorul Henrik Andersson l-a întrebat ”Ești Youssaf Khaliif Nuur?”. A precizat că a sosit în Suedia în vara anului trecut, dar nu a vrut să dea detalii despre felul în care a decurs călătoria sa. Prin intermediul avocatului a anunțat apoi că refuză să răspundă la întrebările legate de învinurile care i se aduc.

Instanța a decis eliberarea unui mandat de arestare valabil până pe 11 februarie, scrie dailymail.co.uk. La ieșirea din tribunal, procurorul de caz Linda Viking a confirmat că echipa sa de anchetă investighează acuratețea datelor declarate de învinuit în cererea de solicitare a azilului.

O sursă apropiată echipei de investigații a declarat că și anchetatorii bănuiesc că somalezul are pe puțin 20 de ani. ”Are mustață și barbă. Și le rade dar urmele lor sunt evidente pe fața lui. Avem însă certitudinea că este somalez. Vorbește foarte bine limba țării din care spune că provine”, a precizat respectiva sursă.

Omorul s-a produs în zorii zilei de luni când la centrul de primire a migranților minori fără părinți din Molndal se servea micul dejun. Agresiunea nu ar fi vizat-o direct pe domnișoara Mezher, singura dintre asistentele centrului aflată în acel moment la lucru. Khaliif Nuur a sărit, neprovocat, cu un cuțit la colegii de azil iar Alexandra Mezher a intervenit pentru a calma spiritele. Atactorul a lovit furibund înjunghiind-o pe tânără de mai multe ori în spate și coapsă. Alexandra a murit câteva ore mai târziu în spitalul la care fusese transportată.

Sursa citată mai sus a respins, potrivit dailymail, ipoteza potrivit căreia omorul s-a produs pe fondul unei agresiuni sexuale, cum se speculase anterior. Youssaf Khaliif Nuur nu se simțea în largul lui printre colegii de azil și, după nopți de nesomn, a răbufnit, fără însă să fi fost provocat. Domnișoara asistentă a încercat să-l oprească și a plătit cu viața, a mai spus sursa respectivă.

Se pare că responsabilii centrului erau la curent cu faptul că acesta suferise o cădere nervoasă pe fondul traumelor trăite anterior și cel mai indicat ar fi fost să n-o lase pe tânăra asistentă să lucreze singură pe tură, a completat sursa apropiată echipei de anchetă. Youssaf Khaliif Nuur va rămâne internat, sub pază, într-un spital de psihiatrie.

”Realitatea e că ne confruntăm cu o incredibilă creștere a actelor de violență, în special a crimelor, de când politicienii noștri au ales să deschidă larg porțile pentru migranții din întreaga lume. Lucrez în Gothenburg de 30 de ani și niciodată în tot acest timp nu ne-am confruntat cu așa ceva. Înainte, dacă oamenii se mai încăierau o făceau mai ales ând consumau alcool. Acum nimeni nu mai are curaj să-și lase copiii să iasă noaptea în oraș. Au apărut tot felul de găști violente care hoinăresc pe străzi și scot imediat cuțitul. În fiecare zi sunt cel puțin 20 de jafuri comise cu violență. Săptămâna asta, de exemplu, o bătrânică de 83 de ani a fost amenințată cu pistolul și i s-au cerut toți banii pe care îi avea la ea. Biata femeie avea doar 50 de coroane (aproximativ 25 lei). În vară au fost nenumărate atacuri armate, cu victime multiple, printre care și o copilă de doar câțiva anișori. Indivizii ăștia sunt în stare să-ți ia orice - de la mărunțișul din buzunar până la telefoane sau bijuterii. Și chiar dacă le dai tot ce ai, tot nu e sigur că scapi cu viață. Vând droguri ziua în amiaza mare, direct în stradă. Și mai grav e că nu-i sperie nimic. Nu dau doi bani pe poliție și atunci când se fac arestări, nu pregetă să riposteze cu cuțitul sau cu orice altă armă au la îndemână Am ajuns în țara noastră la mila găștilor din Africa de Nord...”, povestește cu amar aceeași sursă.

Citește și Crima care a ORIPILAT Suedia. Mama tinerei ucise face o dezvăluire şocantă: “MIGRANŢII MINT de îngheaţă apele. COPILAŞII ORFANI sunt, de fapt, ADULŢI în toată regula”
Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate