Editura Evenimentul si Capital

News ALERT! Un primar și viceprimar cunoscuți, anchetați de DNA pentru ABUZ ÎN SERVICIU

Autor: | | 0 Comentarii | 1048 Vizualizari

Direcția Generală Anticorupție, Serviciul Teritorial Tîrgu Mureș a emis un Comunicat joi, 10 august, în vederea demarării acțiunii penale și a controlului judiciar pentru fostul viceprimar al municipiului Tîrgu Mureș, dar și pentru actualul primar al municipiului Tîrgu Mureș.

Primarul municipiului Tîrgu Mureș se va afla sub control judiciar, pentru 60 zile, conform comunicatului emis de Direcția Generală Anticorupție, Serviciul Teritorial Tîrgu Mureș, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la uzurparea funcției, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, săvârșită în formă continuată

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Tîrgu Mureș au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, de la data de 10 august 2017, față de inculpatul MAIOR SERGIU CLAUDIU, fost viceprimar al municipiului Tîrgu Mureș, la data faptelor consilier al primarului, pentru săvârșirea infracțiunii de uzurparea funcției, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, săvârșită în formă continuată (9198 acte materiale),

De asemenea, în același dosar s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de

FLOREA DORIN, primar al municipiului Tg. Mureș, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la uzurparea funcției, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, săvârșită în formă continuată (9198 acte materiale).

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

Inculpatul Maior Sergiu Claudiu, consilier al primarului mun. Tg. Mureș, în perioada 9 martie 2016 – 29 iunie 2017, a îndeplinit acte - semnarea a 9198 ordine de plată ale Primăriei mun. Tg. Mureș - ce nu intrau în atribuțiile sale legale de serviciu, fiindu-i interzise de lege. Interdicția a rezultat din incompatibilitatea stabilită de Agenția Națională de Integritate (ANI) și confirmată de instanță prin decizie definitivă la data de 1 martie 2016. Această împrejurare a avut ca efect pierderea, de către Maior Sergiu Claudiu, a dreptului de a ocupa o funcție sau o demnitate publică în următorii 3 ani.

După ce a demisionat din funcțiile de viceprimar și de consilier local, Maior Sergiu Claudiu a fost angajat de primarul Florea Dorin pe postul de consilier al primarului.

Mai mult, printre atribuțiile primite figura și aceea de a semna ordinele de plată, atribuție pe care Maior Sergiu Claudiu o îndeplinise și în calitate de viceprimar. Concret, în calitate de primar al municipiului Tîrgu Mureș, primarul Florea Dorin a emis două dispoziții (nr. 971/04.03.2016 și nr. 1838/24.06.2016) prin care, cu nerespectarea Legii nr. 176/2010, i-a creat lui Maior Sergiu Claudiu cadrul necesar să efectueze acte ce implică exercitarea prerogativelor de putere publică, cu toate că se afla sub interdicția anterior menționată.

Prin cele descrise mai sus a fost încălcat și art. 54 alin. 5 din Legea nr. 273/2006 care stipulează că „...Instrumentele de plată se semnează de către contabil și șeful compartimentului financiar-contabil”.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X