Editura Evenimentul si Capital

Andrei Chiliman și Vlad Moisescu află astăzi dacă merg la AREST PREVNTIV. Înalta Curte judecă cererea DNA de schimbare a primei sentințe care a dispus cercetare sub CONTROL JUDICIAR

Prin hotărârea instanței, Andrei Chiliman nu are voie să exercite funcția de primar, cât se afl ă sub control judiciar FOTO: LIBERTATEA
Autor: | | 0 Comentarii | 689 Vizualizari

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție se pronunță astăzi pe cererile de arestare din „lotul Chiliman” în dosarul traficului de influență. Comisioanele de la Primăria Sectorului 1 ar fi ajuns la Vlad Moisescu care le împărțea strict. Contractul de împrumut de 3 miliarde de lei, descoperit la percheziție, nu este recunoscut de soacra lui Moisescu. Edilul de la Sectorul 1 a ajuns la Instanța Supremă. El a refuzat să facă declarații presei.

Primarul Sectorului 1 află astăzi, împreună cu Vlad Moisescu, Ioana Costescu și consilierul local Ion Brad dacă vor fi arestați. Peste două zile, cei patru inculpați vor afla, de asemenea, dacă judecătorii vor ridica sechestrul pus pe averile lor. În acest caz, anchetatorii susțin că prejudiciul este de 3 miliarde de lei, sumă care a și fost trecută pe un contract de împrumut găsit în casa familiei Moisescu.

Judecătoarea Leontina Șerban de la Instanța Supremă și-a motivat hotărârea de a-i cerceta sub control judiciar pe cei patru suspecți. Astfel, ea a considerat că grupul nu reprezintă un pericol pentru ordinea publică și că nu este îndeplinită decât una dintre condițiile, necesare și obligatorii, pentru luarea măsurii arestării preventive.


FOTO: Vlad Moisescu nu a putut fi contactat pentru a explica misterul contractului de împrumut dintre soacra și soția saPotrivit documentului, anchetatorii au împotriva celor patru de la Primăria Sectorului 1 trei tipuri de probe: declarațiile a trei martori cu identitate protejată, interceptări telefonice și patru martori care au povestit cum se derulau licitațiile publice la Primăria Sectorului 1. Printre ei se află și fostul director al Direcției Investiții din cadrul Primăriei Sector 1.

Cu toții au susținut că toate contractele publice mari erau câștigate de câteva firme de construcții, societăți care „cotizau” lui Vlad Moisescu cu 10%- 15% din valoarea contractelor atribuite. Banii ar fi fost predați în numerar, în sediul Primăriei sau la sediul partidului liberal, cu o frecvență de 3- 4 ori pe an. În replică, avocații celor patru au susținut că faptele de care sunt acuzați nu au fost descrise în amănunt și că suspecții pot fi cercetați în stare de libertate.

Înțelegere de 11 ani

Anchetatorii susţin că Vlad Moisescu ar fi constituit un grup încă din 2004, urmărind „comiterea unor fapte de corupție care să genereze obținerea unor comisioane cuprinse între 10 și 15% din valoarea lucrărilor atribuite”. Avocatul lui Chiliman a arătat că în declarațiile martorilor enumerați în referat nu se menționează numele clientului său.

Ce spune despre bani soacra politicianului, Flavia Ciocodei

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate